spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Cum a decis Guvernul să își acopere deficitul creat cu banii din mediul privat

Știri din Județ

Publicitate

După ce de la 1 ianuarie 2023 o serie de măsuri fiscale impuse de Guvern împovărau firmele mici și PFA-urile, noua ordonanță ce vrea acum Guvernul să o dea va duce la distrugerea unei bune părți a sectorului privat mic. Totul pentru a acoperi propriul deficit bugetar. Adică o mulțime de cheltuieli ale statului fără acoperire. Cât privește partea care o va suporta statul din deficit se rezumă la comasări de instituții, eliminare de posturi vacante, adică oricum neocupate.


Dacă ordonanțele pe justiție de acum câțiva ani au scos mii de oameni în stradă, ceea ce face Guvernul în aceste zile, ar trebui să scoată toată România în stradă. Aberațiile fiscale sunt uriașe și pun cizma pe firmele mici, PFA-uri și salariații din multe sectoare. Nici persoanele fizice cu proprietăți nu scapă de călcâiul de fier al Guvernului. Totul pentru a-și acoperi propriul deficit bugetar.

Altfel spus Guvernul nu a știut să gestioneze banii statului în ultimii ani. Acum, pentru că a văzut că este pe pierdere uriașă, din nou, încearcă să scoată banii de la oamenii de rând și de la micile firme. Nu de la corporații, care au regim special. Nici din sectorul bugetar.

În loc să reducă birocrația și numărul de posturi din sistemul de stat, Guvernul a gândit o strategie de a reduce cu 4% numărul de șefi de la stat. Șefi care știm că vor fi transferați, nu concediați. Iar posturile reduse, peste 200.000 de fapt nu sunt ocupate la ora actuală.

În schimb, grosul banilor Guvernul îi vânează din mediul privat, mai ales de la persoane fizice, informaticieni și firme mici. Câteva exemple, demne de Bulă, prevăzute de Guvern. Mărirea impozitului la firmele mici și de 5 ori. Impunerea de impozit pe firmele aflate în pierdere după o schemă de calcul care frizează utopicul. Eliminarea facilităților fiscale pentru firmele de construcții. Introducerea impozitului pentru informaticieni peste o anumită sumă. Apariția impozitului uriaș pe proprietate a persoanelor fizice care au case sau terenuri cu valoare de piață mai mare. Și lista continuă. O puteți găsi aici.

Deja mediul de afaceri din Sibiu și din țară a reacționat. Oamenii de afaceri cer printr-o petiție stoparea acestei ordonanțe aberante care distruge sectoare întregi de activitate și va duce pe termen mediu și lung la o încetinire a economiei naționale. O ordonanță pentru corporații și bugetari, dar împotriva micilor firme, care se vor închide sau vor fi înghițite de corporații. O petiție a apărut la Sibiu pe această temă astăzi pe care o puteți citi și semna aici.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă