spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Din cauza unei reguli interne SMURD, salvamontiștii sibieni trebuie să transporte terestru un cadavru

Știri din Județ

Publicitate

Situație neobișnuită pentru salvamontiștii sibieni și argeșeni. Aceștia au fost solicitați să intervină la o persoană aflată în stop cardiorespirator, între Trei Pași de Moarte și Nerlinger.

Publicitate

În urma apelului, s-a făcut planul de intervenție: elicopterul 343 POA Brașov și terestru salvamontiștii de la Sibiu ca prim răspuns, urmând să sosească ca resursă suplimentară și colegii argeșeni.

Din păcate victima, un cetățean polonez a decedat. Situația uimitoare abia acum urmează: elicopterul SMURD nu are voie să ia decedați la bord, chiar dacă acea victima moare în timpul acțiuniide salvare.

Conform Salvamont Argeș, elicopterul pur și simplu a plecat, iar echipele terestre au trebuit suplimentare pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărășan, în vederea preluării de către IML. Acest lucru a prelungit practic intervenția cu aproximativ 4 ore.

„Urmare acestei măiastre proceduri, rugăm turiștii să aibă grijă să nu se accidenteze în această seara, întrucât atât patrula argeșeană cât și cea sibiană sunt în acțiune până la miezul nopții. Mulțumim pentru înțelegere!” transmite Salvamont Argeș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!