spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Inaugurare de campanie electorală: pista de biciclete de pe malul Cibinului

Știri din Județ

Publicitate

În această seară, primarul Sibiului, Astrid Fodor a tăiat panglica la noua pistă de biciclete de pe malul Cibinului. Un proiect care a costat peste 11 milioane de euro. Totul a fost organizat ca la un eveniment de campanie electorală, ce aduce aminte de multiplele evenimente similare din anul electoral 2020.


„Parcă îl așteaptă pe Ceaușescu!” a glumit un bărbat mai în vârstă aflat în zona podului de la Șoseaua Alba Iulia unde se făceau pregătiri pentru inaugurarea pistei. Cu o oră înainte erau prezenți pe lângă reprezentanții constructorilor, voluntari pregătiți cu eșarfe verzi. De altfel tema evenimentului a fost verde, precum culoare pistei.

FOTO: Cu o oră înainte la locul de inaugurare era agitație mare. Se punea la punct toate detaliile scenariului

Forfota s-a întețit pe măsură ce se apropia ora 18.30, ora anunțată pentru inaugurarea cu presa. Rând pe rând au sosit echipe de bicicliști de la CON-A, constructorul principal al pistei, Poliția Locală Sibiu, Apă Canal și cluburi locale de bicicliști. Paza evenimentului a fost asigurată de Poliția Locală Sibiu.

Primarul Astrid Fodor a fost adusă de șoferul Primăriei la câteva minute înainte de 18.30. Fodor nu a pierdut timpul și imediat a început discursul de inaugurare. Chiar înainte de ora anunțată, cu motivația că era căldură prea mare și să nu afecteze copiii prezenți.

„Vreau să vă asigur că nu am stricat nimic, dimpotrivă, am adus plus-valoare. S-au plantat peste 400 de pomi și sute de arbuști, dar și plante de luncă, unele care înfloresc din primăvară și până în toamnă” a spus Astrid Fodor. Ea a precizat că suma de 11,4 milioane de euro cheltuită a fost în mică parte din bugetul local, restul fiind fonduri externe atrase.

Reprezentanții constructorului au justificat întârzierea mare a proiectului prin dificultățile întâmpinate pe parcurs datorită albiei râului. Dar și ei au insistat pe materialele folosite, multe fiind reciclate.

După tăierea panglicii verzi, Fodor a pornit la pas pe jos pe pista de biciclete, alături de constructori. Și urmați de un alai. Apoi s-a dat startul echipelor de bicicliști pregătite pentru eveniment.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă