spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Alte probleme pe noua pistă pentru biciclete, semnalate chiar de către sibieni

Știri din Județ

Publicitate

Publicam acum 3 zile, o recenzie despre noua pistă pentru bicicletă realizată de către autoritățile locale sibiene. Am găsit încă de pe atunci diverse probleme la pistă, de la bălți, la inclinația pantelor și a rampelor. Și la capitolul detalii am găsit o mulțime de nereguli, asta în condițiile în care proiectul a costat 11.4 milioane de euro.


Și, problemele nu se opresc aici! Încep să apară tot mai multe reclamații chiar din partea sibienilor, asta după ce gurile rele ne-au acuzat de rea intenție. De la suporții de biciclete „jucăuși”, situați chiar în zona de unde primarului Sibiului, Astrid Fodor inaugura pista, lăudând repetat firma CON-A, cea care a executat proiectul. Cititorii Sibiu Independent au mai semnalat probleme și la anumite obstacole de pe traseu, de exemplu, un indicator de langă sensul giratoriu de pe Rusciorului.

„Atunci când te întorci de la pista circulară, să mergi spre Turnișor, la efectuarea virajului la stânga, riști să te lovești cu umărul sau cu cotul de acel indicator. Este foarte prost. Astăzi era mai strâmb ca ieri, semn că cineva sau ceva l-a izbit.” a transmis un cititor Sibiu Independent

Un biciclist a transmis o altă reclamație prin intermediul aplicației CityApp

Acesta semnala o problemă la balcoanele și deck-urile aflate în apropierea pistelor. Conform proiectului și a comunicatelor de presă ale Primăriei Municipiului Sibiu, acestea sunt „în apropierea și la nivelul pistei„. Conform reclamației, porțiunea de legătură între pistă și construcție este de aproximativ 3 centimetri. Conform declarației lui Alexandru, în decurs de doar 30 de minute, în zona indicată, au căzut 3 bicicliști.

Răspunsul oficial nu a întârziat să apară!

Conform răspunsului primit, accesul pe balcoanele amenajate pe malul râului Civin se face pietonal, fiind interzis accesul pe bicicletă. Interzis de către cine și în ce mod comunicat?! Ajunși la fața locului, jurnaliștii Sibiu Independent nu au găsit nici un panou prin care bicicliștii sau pietonii să fie avertizați să coboare de pe bicicletă în momentul intrării pe balcoane sau deck-uri. Puteți vedea și în clipul realizat de către noi, că la trecerea cu bicicleta, de pe pista pentru biciclete și construcție, roata spate a patinat și blocat din cauza diferenței de nivel.

Nu există nici un panou de informare prin care accesul pe bicicletă este interzis!

Are / N-are fundație? Un stâlp pentru iluminat situat în capătul pistei a stârnit îngrijorare printre sibieni

Nu suntem constructori, dar cu siguranță dacă producătorul stâlpului a proiectat o astfel de talpă, cu certitudine aceasta trebuia fixată în șuruburi pe o bază dreaptă, de metal sau beton. Fiind vorba despre un stâlp electric, nu ne-am riscat să săpăm la bază ca să vedem unde și cum sunt prinse acele șuruburi. Cel mai probabil, acolo trebuia turnat un postament din beton, cu șuruburi încastrate iar apoi fixat stâlpul. La acest aspect, așteptăm răspuns de la Primăria Municipiului Sibiu, fiind făcută o solicitare de către jurnaliștii Sibiu Independent.

GALERIE FOTO

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă