spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Atelier de vară pentru copiii parohiei Hamba, Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

,,Mai aproape de Maica Domnului” este titlul noului atelier de lucru propus copiilor, pentru tabăra de vară 2023, din localitatea Hamba, jud. Sibiu.

În cadrul Parohiei Ortodoxe Române din Hamba s-au desfășurat cursuri de pictură gratuite, în perioada 7-11 august 2023, la biserica Sf. ,,Ierarh Nicolae”. La aceste activități s-au înscris copiii din localitate cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani.


Copiii au învățat să picteze pe blat de lemn și pe sticlă. Întrucât, icoanele pe sticlă necesită o tehnică și vopsele speciale pentru acest tip de suport, copiilor le-au fost prezentate principalele reguli cromatice cât și compoziționale, de către prof. restaurator Mariana Maur, de la Șc. Gimnazială ,,Aurel Decei” din Gura Râului, Sibiu.

Despre semnificația icoanelorașezarea acestora în ansamblul iconografic al unui locaș de cult le-au vorbit d-na prof. Cristina Mioara Prodea, de la Șc. Gimnazială nr. 18 din Sibiu, d-na prof. Livia Kun de la Șc. Gimnazială ,,Andrei Șaguna” din Șura Mare. Despre chipurile sfinților înconjurați cu aură și chipurile mucenicilor ilustrați în ipostaze demne, din care să se vadă biruința sfințeniei, le-a vorbit pr. paroh Ioan-Remus Răsvan.

Scopul acestei tabere de pictură este de a ne cunoaște și mai ales de a-i lăsa pe copii să își exprime sentimentele sau starea lor interioară. Iar icoana ortodoxă se concentrează pe trăirea interioară.

M. (15 ani): ,,am găsit în artă o modalitate de a mă exprima liber, și vreau să dau mai departe această cheie a libertății”.

T. (8 ani): ,,este minunat să pictezi. Mai ales sfinți. Mi-aș dori să învăț cât mai mult”.

La sfârșitul taberei, s-a realizat o expoziție de icoane realizată de copii, în biserica din localitate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă