spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Deputatul Francisc Tobă a murit. A fost și deputat de Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul Francisc Tobă a murit astăzi 15 august. Acesta a fost ales în 2020 pe listele AUR, dar s-a retras imediat din partid și a activat în cadrul Alianța Pentru Patrie. În perioada 1992-1996 a fost deputat PSDR de Sibiu. Francisc Tobă avea 70 de ani. A fost un personaj extrem de controversat la Sibiu, fiind implicat în represiunea Revoluției.


„Francisc Toba, om de țară, tată, soț, fiu de români si om de patrie!

Astăzi,15.08.2023, domnul Francisc Toba, colonel, doctor în științe militare, politician, deputat timp de două mandate in Camera Deputaților din Parlamentul României, de ziua Sfânta a Adormirii Maicii Domnului, trece în neființă. Ne bucuram de moștenirea cunoașterii sale lăsate nouă, familiei, prietenilor si nu în ultimul rând, romanilor, celor pentru care oricât ar fi făcut, el, Francisc Toba, considera că nu este suficient!

Sa te odihnești în pace, Francisc, patriot, tata, soț, bunic și om de țară! Dumnezeu să-l ierte!” este anunțul oficial făcut pe pagina de Facebook a deputatului.

Implicarea în Revoluția de la Sibiu

Pe 2 august 1998 Parchetul de pe lângă Curtea Supremă l-a trimis în judecată pe Francisc Tobă pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase, fapte din timpul Revoluței din decembrie 1989. Dosarul a fost ulterior restituit de către instanță parchetului.

Pe 1 martie 2010 Patchetul General a închis dosarul lui Francisc Tobă pe motiv că faptele s-au prescris.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă