spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

30 septembrie termenul limită – pentru depunerea declarație de salubrizare în cazul imobilelor nelocuite și – pentru plata impozitelor și taxelor locale

Știri din Județ

Publicitate

Scutirea de la plata taxei de salubrizare, în cazul imobilelor nelocuite. Sibienii care dețin un imobil nelocuit/neutilizat trebuie să depună în fiecare an, până în 30 septembrie, o declarație pentru anul în curscare să ateste/să reconfirme că respectivul imobil are în continuare acest statut (https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/DECLARATIE_DE_IMPUNERE.pdf).

Declarația trebuie să fie însoțită și de o confirmare din partea Asociației de Proprietari și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional. Acestea se pot transmite:

Reamintim, astfel, că 30 septembrie 2023 este termenul limită pentru depunerea declarației aferente anului 2023 (în cazul celor care nu au depus-o deja, până la această dată). Conform evidențelor Direcției Fiscale peste 3.000 de sibieni se află în această situație și riscă să plătească o taxă de salubrizare în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului standard, adică 84 de lei/lună.  

Termen limită pentru plata impozitelor și taxelor. Tot în 30 septembrie este și termenul pentru plata impozitelor și taxelor pe clădiri, terenuri sau mijloacele de transport pentru al doilea semestru al acestui an.

Sibienii au la dispoziție o serie de opțiuni pentru plata acestor taxe, atât online, cât și la ghișeu.

Foto: Sediul Direcția Fiscală Sibiu

Mijloace electronice de plată:

  • platforma e-administrație a municipiului Sibiu – www.e-administratie.sibiu.ro 
  • aplicația mobilă e-Primăria Sibiu
  • Plată Express – fără autentificare, pe www.sibiu.ro (e necesar codul de bare de pe decizia de impunere anuală primită de cetățeni la adresa de domiciliu)
  • ordin de plată (internet banking) – se va specifica la beneficiar MUNICIPIUL SIBIU, cod identificare fiscală 4270740 și contul IBAN corespunzător obligației fiscale, disponibil pe www.sibiu.ro, secțiunea Informații Publice – subsecțiunea Conturi IBAN: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban

Alte modalități:

  • Ghișeul digital, amplasat în sediul central al Primăriei, la intrarea dinspre Piața Mică, disponibil non-stop, inclusiv după încheierea programului instituției și în weekend
  • Ghișeele Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr.15A,  str. Samuel Brukenthal nr. 2 și Bd. Victoriei nr.1-3. Programul este disponibil aici: https://sibiu.ro/primaria/serviciu/183)
  • Stațiile de plată SelfPay din magazinele Profi, Carrefour, Kaufland, agenții CEC, etc.
  • Rețeaua BRD – Groupe Societe Generale, prin scanarea codurilor de bare de pe decizia de impunere
  • Oficiile poștale din municipiul Sibiu.

În cazul în care aceste taxe și impozite nu se achită până la data scadentă – 30 septembrie 2023 – cei în cauză vor trebui să achite majorări de întârziere în cuantum de 1% din suma restantă pentru lună/fracțiune de lună.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului