spot_img
11.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ce ascunde razia celor de la Protecția Consumatorului la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Luni și marți au fost zile de foc pentru cei cu restaurante, tonete de înghețată, covrigării sau magazine din centrul Sibiului. Și nu numai. O razie de proporții făcută de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a închis zeci de localuri și a dat amenzi cu duiumul. Dar de ce la Sibiu?

Publicitate

Horia Constantinescu, președintele ANPC a dat o declarație cheie în comunicatul de presă: a vorbit despre superficialitatea colegilor de la Sibiu. Adică acei inspectori ANPC conduși de o eternitate de Amalia Cindrea la Sibiu. Da, consoarta domnului Ioan Cindrea, fost președinte al Consiliului Județean. Ambii membrii PSD. Dar din PSD-ul vechi, care nu mai apar la sediu și ședințe.

De altfel, nici Horia Constantinescu nu este străin de PSD. A fost și el membru, apoi la partidul lui Voiculescu. Și conform presei din Constanța, de unde este de loc, are legături puternice în PSD.

Ce să înțelegem de aici? Că urmează debarcarea de la Sibiu a Amaliei Cindrea, ultima redută deținută în sectorul public de Ioan Cindrea? Posibil.

Dar cred că razia de proporții mai ascunde ceva. Până la urmă schimbarea unui șef de ANPC se putea face din pix, politic la București. Controalele masive focusate pe zona centrală a Sibiului arată o chestiunea personală.

Ori șeful ANPC a fost prin Sibiu în vacanță și nu a fost servit cum trebuie… ori avem un nou război politic cu pioni de prin instituții. Nu spun că neregulile găsite nu existau. Dar unele sunt cam trase de păr, specific instituțiilor statului trimise „musai” să găsească o problemă. Ne-am obișnuit cu acest stil al statului milițienesc al României din 2023.

Unele din localurile închise sunt de renume în Sibiu. Poate că aveau abateri de la norme, dar cu siguranță nu majore. Dar când dai comunicat de presă și bagi pe toți în oală… nimeni nu știe punctual ce ai găsit, unde ai găsit. Și chestiunea cu închiderea temporară este mai mult de imagine. Majoritatea localurilor închise luni, miercuri erau deschise. La fel și cele de marți.

Așa că această încordare de mușchi instituționali, specifică lui Horia Constantinescu, un al doilea Piedone din fieful lui Voiculescu, ce ascunde? Când ridici 50 de oameni de la masă din restaurantul favorit al președintelui României că ai decis să închizi temporar…. ne spune ceva, nu? Sau când controalele la restaurantele deținute de oameni de afaceri pro un anumit partid au fost sărite…. ne mai spune ceva, nu? Sau sunt simple coincidențe….

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu