spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Ars SACRA Sibiu prezentat la Budapesta

Știri din Județ

Publicitate

Festivalul internațional Ars Sacra se va desfășura în 5 țări și vor fi organizate peste 450 de evenimente, în peste 200 de spații diferite din 88 de localități incluse în program. Motto-ul festivalului din acest an este: „Caută pacea!”


”Arta sacră transmite oamenilor adevărul, frumosul și binele” – a subliniat Márta Dragonits, președintele consiliului de administrație al Fundației Ars Sacra, organizatorul festivalului la conferința de presă din Budapesta, în fața a peste 50 de jurnaliști. Directoarea festivalului internațional a scos în evidență faptul că două localități, Miskolc și Sibiu sunt partenerii strategici din acest an și a mulțumit organizatorilor din ambele orașe pentru deschiderea și implicarea de care dau dovadă.

Președintele Asociației HID, Levente Serfőző a prezentat programele festivalului Ars Sacra din Sibiu, subliniind că organizatorii din orașul de pe malurile Cibinului se adresează publicului larg în patru limbi: maghiară, germană, română și engleză. ”Prin acest demers dorim să subliniem că diversitatea confesională și etnică sunt elemente componente principale ale bogăției culturale din această regiune a Europei și sunt atracții turistice puternice.” – a conchis coordonatorul evenimentelor din Sibiu.

La Sibiu, timp de trei zile opt biserici istorice și Sinagoga Mare (vineri și duminică!) vor fi deschise și vizitabile în mod gratuit, inclusiv se vor ține tururi ghidate de preoți sau specialiști. 5 expoziții deschise în lăcașurile de cult, 12 evenimente culturale și două tururi religioase fac parte, de asemenea din prima ediție a festivalului Ars Sacra la Sibiu.

La toate evenimentele și expozițiile din cadrul festivalului intrarea este gratuită.

Detalii despre programele Ars Sacra din Sibiu se regăsesc pe site-ul oficial: https://ars-sacra.ro/.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă