spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Sibiul a fost și va rămâne un ambasador important al României în Uniunea Europeană (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Sibiului este o emblemă a europenismului și un ambasador important al României în Uniunea Europeană, a transmis ministrul Culturii, Raluca Turcan, în cadrul evenimentului aniversar 25 de ani de existență ai Clubului Economic German din Transilvania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis către mass-media, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a aflat în acest week-end în Sibiu, unde a participat la două evenimente care vorbesc despre tradiție, cultură, generozitate și educație.

”Datorită contribuției și viziunii pe care Președintele Klaus Iohannis le-a adus la dezvoltarea Sibiului, acesta este astăzi un oraș european, modern”

S-au împlinit 25 de ani de când funcționează Clubul Economic German din Transilvania, iar la evenimentul care a punctat acest moment ministrul Raluca Turcan a vorbit despre ce a însemnat această instituție pentru județ, în acest sfert de veac.

”Sibiul a cunoscut o puternică dezvoltare, contribuția investițiilor străine fiind esențială. În mare parte, datorită contribuției și viziunii pe care Președintele Klaus Iohannis le-a adus la dezvoltarea Sibiului, avem astăzi un oraș european, modern, care nu intenționează să se oprească din dezvoltare.

Valorificarea la maximum a patrimoniului extraordinar și a evenimentelor culturale naționale și internaționale, consolidarea tradiției industriale a Sibiului, prin stimularea investițiilor industriale mari, strategice, forță de muncă bine calificată și bine plătită, prin consolidarea orașului universitar Sibiu și prin susținerea învățământului tehnic și tehnologic, sprijinirea dezvoltării sectorului local de tehnologia informației, cu valoare adăugată mare și menținerea Sibiului ca emblemă a europenismului, sunt doar câteva dintre direcțiile de acțiune, respectiv provocările imediate la care trebuie sa răspundem împreună.

Prin deschiderea sa internațională, Sibiul a fost și va rămâne un ambasador important al României in Uniunea Europeana și o punte foarte importantă de legătură între România și Republica Federală Germania”, a transmis Raluca Turcan în cadrul evenimentului.

”Timp de 65 de ani, Liceul de Artă a produs generații întregi de oameni care fac astăzi din România unul dintre cei mai relevanți actori culturali ai lumii”

Ministrul Culturii a participat duminică, la Muzeul Naţional Brukenthal, la evenimentul ”The sound of empathy”, organizat de Echipa Galbenă formată din liberali sibieni.

Scopul cultural al evenimentului a fost dublat de dorinţa de a strânge fonduri pentru achiziţionarea de necesar didactic pentru liceul de Artă din Sibiu.

”Timp de 65 de ani, Liceul de muzica şi arte plastice a produs generații întregi de oameni care fac astăzi din România unul dintre cei mai relevanți actori culturali ai lumii.

Însă tinerii care simt chemarea artei au nevoie de foarte mut sprijin și încredere pentru a-şi împlini întregul potențial artistic şi profesional.

Mulţi dintre ei, deşi înzestraţi cu har, se pierd pe parcursul procesului de instruire pentru că, pe măsură ce cresc, performanțele cresc, la fel și cerințele de învățare și cheltuielile.

De aceea, prin astfel de evenimente, vrem să încurajăm întreaga comunitate să fie un factor activ de susţinere a vocației artistice.

În calitate de ministru al culturii, transmit tinerilor artişti sprijinul meu necondiționat şi sunt mereu alături de cei care facilitează accesul acestora la o carieră cultural artistică, drept pentru care le mulţumesc organizatorilor şi tuturor invitaţilor care, seara trecută, au spus un mare DA! educației prin cultură”, a transmis Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă