spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

REPORTAJ: Povestea celei mai noi atracții turistice din Cisnădioara

Știri din Județ

Publicitate

Județul Sibiu nu duce lipsă de atracții turistice, fiind într-o continuă dezvoltare. Astfel, am pornit pe urmele celei mai noi, la doar 11 kilometri de municipiul Sibiu.

Publicitate

Am ajuns extrem de ușor la „Casa Hobbiților” din Cisnădioara, construcție inspirată din seria filmelor „Stăpânul Inelelor”. Aici, printre tone de betoane și pământ, stă ascunsă o adevărată poveste. Ideea unei copii cât mai fidele a Casei Hobbiților a venit în urmă cu peste 10 ani, atunci când antreprenorul Emil Ilie Bratu a venit din Râmnicu Vâlcea la Sibiu. S-a îndrăgostit iremediabil de județul Sibiu și a dorit să-și construiască o casă departe de zumzetul orașelor, acolo unde primează liniștea. Mai bine de 7 ani a căutat un teren care să corespundă cerințelor sale. Abia în 2015 a reușit să găsească un teren potrivit bugetului său. A ales să riște totul și să-l cumpere. Fără acces la gaze, apă, energie electrică și canalizare.

După ce a găsit terenul, a început să-și imagineze casa visurilor. Hmmm, să o facă rotundă, pătrată, cu etaj, cu alea, alea, se întreba retoric în fiecare zi. Apoi, fermecat de liniștea și stilul simplu de trai din Cisnădioara, și-a dat seama că oamenii trăiesc asemenea hobbiților din film. Și acolo s-a produs click-ul! A început construcția! La început, totul a părut o joacă! Însă zecile de probleme nu au întârziat să apară: de la neseriozitatea muncitorilor și până la adevărate probleme de proiectare. Proiectul prevedea o așezare de peste 600 de metri pătrați, cu 9 camere și diverse tuneluri.

„Aici nimic nu e fals, dacă pe streașina aceea se vede acel pământ, așa este, este făcută să suporte acea greutate. Totul este lucrat manual de către tâmplari și fierari. Doar așezarea pământului a durat 2 ani! Vorbim de peste 700 de camioane de pământ iar provocarea a fost mare. Riscam ca totul să se năruie sub imensa greutate. Am avut multe probleme, inclusiv financiare. Pentru că totul părea ușor, însă doar ca să am curent electric m-a costat două-trei mii de euro. Și o fereastră sau o ușă, identice cu cele din film, costă foarte mult. De exemplu, ușa rotundă are 120 de kilograme și au fost provocări mari pe partea de ancorare. Și automat depășești bugetul alocat, pentru că mereu și mereu apar situații dificile.” a declarat administratorul Ilie

De când a fost deschisă locația „Boierul Ilie”, denumită în amintirea bunicului său, a fost vizitată de peste 2500 de turiști. Inclusiv arhitecți și constructori din alte orașe ale țării, veniți întâmplător la locație, s-au minunat de provocările pe care domnul Ilie le-a întâmpinat, apreciind totodată curajul de a duce la bun sfârșit ambițiosul proiect. Momentan, este finalizată doar partea exterioară. La interior încă este în stadiul de „buncăr”. Treptat, proprietarul dorește să mobilizeze interiorul exact ca în celebrul film și să-l deschidă vizitării. Pentru că și-a dedicat tot timpul și banii, Boierul Ilie a ales să trăiască la propriu în Casă Hobbiților.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer