-0.4 C
Sibiu
duminică, 10 decembrie, 2023

Noi ambulanțe pentru transport pacienţi vor ajunge și la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 14 septembrie a.c., a avut loc activitatea de recepţie cantitativă, calitativă şi de punere în funcţiune a 122 de ambulanţe noi, de tip A2, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă Judeţene la București. „Dintre acestea 3 ambulanțe tip A2 au fost alocate județului Sibiu. Colegii mei le preiau de la București și le vor aduce la Sibiu” a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, Genu Scridon, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.


Ambulanţele vor fi utilizate pentru transportul mai multor pacienţi pe targă şi scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgenţă de bază care includ oxigen şi defibrilator semiautomat.

Publicitate

Reamintim faptul că în primele luni ale acestui an, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit o comisie de specialişti, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU-SMURD şi al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, desemnat ca unitate de achiziţii centralizate pentru ambulanţe, prin OUG nr. 74/2017, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziţia a 122 de ambulanţe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă.

Această achiziţie, din fonduri europene este parte a Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru. Valoarea unitară, conform contractului de furnizare (cu TVA) este de 233.971,95 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare(cu TVA) este de 28.544.577,31 lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doliu în baschetul sibian

Acțiuni filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului

Atelier creativ de dezvoltare socio-emoțională

Hramul Bisericii din satul Nou, comuna Roșia – Sibiu