spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Congresul „Cybersecurity Dialogues” de la Sibiu va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2023

Știri din Județ

Publicitate

● Un eveniment de excelență în securitatea cibernetică revine anul acesta la Sibiu. Pe parcursul a celor trei zile vom afla împreună cât de pregătiți suntem pentru a face față unui atac cibernetic și ce putem face pentru a-l preveni.

● Suntem într-o nouă lume digitală cu tehnologii emergente, provocări și amenințări. Cum este securitatea cibernetică în această lume fragilă, anxioasă, non-liniară și incomprehensibilă și care sunt soluțiile pentru securizarea viitorului nostru.

● ”Cybersecurity Dialogues” este un eveniment anual, non-profit, apolitic, neutru, fără conotații de marketing și tehnice, care permite un dialog internațional de 360° privind problemele de securitate cibernetică, precum și soluții, strategii și comportamente în domeniul securității cibernetice.


A 9-a ediție a Congresului “Cybersecurity Dialogues”, urmează să se desfășoare la Sibiu, în perioada 20-22 septembrie 2023. Acest eveniment, organizat de NTT DATA Romania și Swiss WebAcademy si va fi gazduit de Consiliul Judetean Sibiu, este conceput atât pentru top managerii și responsabilii de securitate din cadrul companiilor din sectorul privat, cât și pentru cei din instituțiile publice.

Aflat sub egida Ambasadei Elveției în România, Congresul se bucură de colaborarea unor entități cheie din România în domeniul securității cibernetice, printre care DNSC, CYBERINT, IGPR, DCCO, ANCOM, alături de parteneri globali prestigioși, precum C-PROC (Consiliul Europei), Poliția Cantonului Geneva (Elveția), Start 4.0 (Italia), Electrical Grid Cyber Security (Italia), French Gendarmerie (Franța).


 “Anul 2023 tinde să amplifice riscurile cibernetice cunoscute și noi tipuri de amenințări cibernetice apar odată cu evoluția tehnologiilor. Internetul lucrurilor (IoT) extinde suprafață de amenințare, în timp ce inteligența artificială (AI) și Machine Learning (ML) pot fi oferite strategii excelente de apărare cibernetică, dar pot deveni în același timp o sabie cu două tăișuri. În plus, pe măsură ce intrăm în era calculului cuantic, se anunță o schimbare de paradigmă în securitatea cibernetică. Congresul va pune în discuție necesitatea unei abordări de management adaptate, precum și adoptarea unor strategii proactive și holistice față de securitatea cibernetică.“

 Laurent Chrzanovski, Fondator și Director, Cybersecurity Dialogues și Cybersecurity

 „În peisajul digital de astăzi, definit de o evoluție tehnologică rapidă, protejarea cibernetică a companiei dumneavoastră nu este negociabilă! Acest eveniment servește drept o platformă de discuție, în cadrul căreia, experți renumiți poartă un dialog despre strategiile de securitate cibernetică care permit firmelor adaptarea rapidă la noile tehnologii, fară a pune în pericol securitatea și datele sensibile ale angajaților, clienților și furnizorilor.”

 Ortwin Maier, Head of Cybersecurity, NTT DATA Romania

Conceput ca o platformă de bază pentru promovarea dialogurilor între sectorul public și cel privat la scară regională în Europa Centrală, “Cybersecurity Dialogues” reprezintă un demers anual care facilitează un discurs internațional cuprinzător ce vizează provocări, soluții, strategii și perspective comportamentale în materie de securitate cibernetică.

 Obiectivul central al acestui eveniment este de a cultiva o înțelegere profundă și o conștientizare sporită a diverselor fenomene și vulnerabilități cu care se confruntă toți utilizatorii internetului, atât în sfera personală, cât și în cea profesională.

Găzduit de Consiliul Județean Sibiu, acest eveniment reunește un cadru de vorbitori de prestigiu, provenind din instituții publice și companii private din România, Elveția, Marea Britanie, Franța și Italia, fiecare având responsabilități în domeniul securității cibernetice. La aceștia se adaugă și specialiști de prestigiu din cadrul unor instituții și grupuri de cercetare străine, care vor prezenta peisajul digital global și vor împărtăși exemple de practici optime.

 Evenimentul este structurat pe parcursul a trei zile, astfel:

Ziua 1 – Awareness Day (20 septembrie 2023) incepand cu ora 9, in Sala Mare a Consiliului Judetean SIBIU

Evenimentul va debuta cu o zi dedicată educării copiilor și adolescenților cu privire la pericolele și riscurile din mediul online, prin prezentarea unor măsuri de prevenție privind securitatea cibernetică. Aceste activități, că parte a acțiunii anuale de responsabilizare socială, se vor desfășura în parteneriat cu Ambasada Elveției, Poliția Română, DNSC și Consiliul Județean Sibiu.

 Ziua 2 – Congress Day (21 septembrie 2023) incepand cu ora 9, in Sala Mare a Consiliului Judetean SIBIU

A doua zi a evenimentului este dedicată unei serii de dezbateri aprofundate, structurate în patru paneluri moderate de experți români și străini în cadrul. Dezbaterile vor intra în zona fortificării infrastructurilor IT – pentru o protecție sporită a sistemelor- și gestionarea eficientă a noilor tendințe tehnologice. Obiectivul principal al acestei zile este acela de a aduce un aport pozitiv și substanțial la gradul de conștientizare în ceea ce privește riscul generat de amenințările online și identificarea strategiilor potrivite pentru un grad ridicat de securitate informatică. Punctul culminant al zilei o să fie reprezentat de cele patru panel-uri de discuții, iar ziua își va avea zenitul în cadrul unei cine festive, care va oferi participanților o excelenta ocazie de networking și un bogat schimb de idei. Congresul se află sub egida H.E. Massimo Baggi, Ambasadorul Elveției în România, iar gazda evenimentului este Consiliul Județean Sibiu.

 Ziua 3 – Masterclass Day (22 septembrie 2023) incepand cu ora 9, la sediul NTT DATA Romania, din Sibiu

 În ultima zi a evenimentului, NTT DATA Romania, alături de Swiss Webacademy și partenerii săi coordonează două sesiuni simultane de masterclass-uri. Aceste sesiuni se adresează persoanelor care activează în diverse întreprinderi și instituții, fiind responsabile de asigurarea securității datelor în domeniul online.

În cadrul atelierelor, VIP Speakerii noștri vor prezenta o serie de tehnici și măsuri de prevenție în securitate cibernetică și vor explora abordări confirmate în centre internaționale, care să susțină răspunsul companiilor și instituțiilor la provocările emergente. Dorința organizatorilor este ca participanții să simtă că au acumulat informații valoroase, pe care să le poată integra în procesele companiilor sau instituțiilor în care activează.

„În climatul digital actual, aflat în plină evoluție, o înțelegere sporită a gravității amenințărilor cibernetice și a măsurilor urgențe care trebuiesc luate, sunt imperative pentru întreprinderi și instituții, indiferent de dimensiunea acestora. Gradul tot mai ridicat de complexitate a amenințărilor cibernetice, rapiditatea cu care răul proliferează în online, necesită o vigilența mult mai mare decât pană acum. Abundența de date sensibile aflate în joc, numărul tot mai crescut de dispozitivele smart mobile interconectate, într-o economie digitală aflată în plină expansiune ne face responsabili în a preveni, a ne proteja și a rectiona prompt în față atacurilor cibernetice.” Daniela Chrzanovski, Președinte Fondator și Director General, Swiss WebAcademy Mai multe detalii și agenda evenimentului pot fi consultate pe site-ul congresului : https://cybersecurity-dialogues.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri