spot_img
18.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Program gratuit de digitalizare pentru seniori, organizat de Asociația Sibiu IT

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Sibiu IT organizează în perioada  25 – 29 septembrie ateliere de digitalizare pentru vârstnicii din Sibiu interesați de cum poate tehnologia să le ușureze viața. Atelierele au loc zilnic în această perioadă, de la 16.00 la 18.00, la Centrul comunitar pentru copii și vârstnici „Henri Coandă”, din strada Oțelarilor, numărul 48.

Publicitate

Sergiu-Valentin Dilimoț, Project Lead: „Folosim puterea tehnologiei pentru a contribui la o societate incluzivă, în care oameni de toate vârstele se pot implica. Așa a luat naștere proiectul „ABCDarul Internetului pentru seniori”, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Multe dintre activitățile din ziua de astăzi, cum sunt cumpărăturile, tranzacțiile bancare, interacțiunea cu administrația publică și chiar să ținem legătura cu cei dragi, implică tehnologia. Această tehnologie nu ar trebui să fie o barieră pentru a profita din plin de avantajele lumii moderne, așa că e important să știm să o folosim. Pentru persoanele în vârstă, care se confruntă adesea cu izolarea, este cu atât mai important. Așa că îi așteptăm pe participanți pentru a afla cum pot folosi tehnologia, astfel încât să rămână conectați la tot ceea ce contează pentru ei.”

În prima zi, atelierele sunt o introducere generală în lumea IT și securitatea și protecția datelor pe internet. În următoarele patru zile atelierele vor fi despre comunicare online, social media, cum pot folosi serviciile digitale puse la dispoziție de instituțiile publice locale și ce platforme există pentru informarea online. Toate sesiunile sunt moderate de o echipă de voluntari formată din profesioniști IT din companiile locale.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0269 208 932 sauaccesând formularul. Înscrierile telefonice se fac de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00. Participarea este gratuită, iar la fiecare atelier se pot înscrie maxim 15 participanți.  

Asociația Sibiu IT este un ecosistem care creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării companiilor din industria IT și care se implică în același timp în proiecte care aduc împreună tehnologia și comunitatea locală, fie că e vorba de elevi, studenți, profesioniști din domeniul IT sau seniori.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai