spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Deputat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: 107 milioane de euro, pierdute de Consiliul Județean Sibiu, din fonduri europene nerambursabile (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

         

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


107 milioane de euro, pierdute de Consiliul Județean Sibiu, din fonduri europene nerambursabile. 500.000 de euro a plătit CJS pentru consultanță în acest eșec (

Încă un proiect major a fost ratat din cauza incompetenței unor politruci ajunși în funcții de decizie la Consiliul Județean Sibiu (CJS)! Doamna Daniela Cîmpean, președinta CJS, trebuie să explice sibienilor de ce documentațiile pentru atragerea celor 107 milioane de euro, pentru realizarea Sistemului integrat de management gestionare a deșeurilor (SMID), au fost atât de prost întocmite.

         

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a trimis o adresă către CJS și în atenția doamnei Cîmpean, în care arată faptul că documentația a fost atât de prost întocmită încât funcționarii din minister nici nu au mai analizat-o pe fond din cauza greșelilor pe care le conținea. Mai mult decât atât, li se atrage atenția că fondurile alocate prin Programul Operațional pentru Infrastructură Mare (POIM) trebuie cheltuite până la finele anului 2023. Deci, și dacă documentația ar fi fost bună, din cauza întârzierilor CJS, nu ar mai fi fost timp pentru implementarea proiectului.

Consiliul Județean Sibiu a modificat proiectul, reducând în mod haotic obiectivele, astfel încât, în loc de 107 milioane, proiectul a ajuns la 22 de milioane de euro. Ca de obicei, deși nu aveau banii alocați, licitațiile s-au făcut, ca și în celelalte cazuri, cu clauză suspensivă, și s-au anunțat, în fața presei, câștigătorii. Conducerea CJS nu a mai spus nimic despre faptul că și pentru proiectul redus la 22 de milioane de euro, documentația a fost prost întocmită (lucru certificat tot printr-o adresă a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene), astfel că finanțarea a fost anulată.

         

Pentru realizarea documentației din cauza căreia Sibiul a pierdut 107 milioane de euro, CJS a plătit 500.000 de euro unei firme de consultanță din Cluj.

         

PSD Sibiu a atras atenția în mod repetat că Sibiul riscă să piardă banii din cauza întârzierilor. De fiecare dată, doamna Cîmpean și alți reprezentanți ai CJS, în loc să analizeze cele spuse de noi, au ales să se bată cu pumnii în piept că ei muncesc, aduc bani pentru Sibiu prin diverse proiecte, iar PSD doar critică și își face campanie electorală.

         

Din păcate, am avut din nou dreptate, iar Sibiul a pierdut, din cauza incompetenței, 107 milioane de euro. Mai mult, prin închiderea acestui sistem de gestionare a deșeurilor, n-o să se mai realizeze ținta de diminuare a cantității de deșeuri ce trebuie eliminată pe groapa de gunoi, dar și a cantității de deșeuri ce trebuie sortată și reciclată. În final, acest lucru se va regăsi în majorarea uriașă a tarifelor de salubritate pe care sibienii trebuie să le achite, ca penalități pentru nerealizarea țintelor prevăzute de legislația europeană și națională.

         

Doamna Cîmpean are obligația să iasă într-o conferință de presă, să explice de ce a ratat acest obiectiv și care sunt consecințele acestui eșec. În Consiliul Județean Sibiu sunt mulți oameni capabili, dar, din păcate, în unele funcții de decizie au fost numiți sinecuriști politici care iată unde ne duc!

         

Acest punct de vedere al PSD Sibiu nu trebuie tratat ca un atac. Trebuie să luăm atitudine pentru că este vorba despre un obiectiv major pe care Sibiul trebuia să-l îndeplinească. Explicațiile, demisiile și demiterile trebuie să vină din partea PNL, care are majoritatea în CJS și care a votat orbește tot ceea ce a propus doamna Cîmpean. Nu se poate rata un astfel de proiect, păgubindu-i pe sibieni, iar cei responsabili să bage pur și simplu capul în nisip, așteptând să treacă valul de indignare publică!

         

P.S.: Suntem curioși dacă doamna Cîmpean i-a acționat în instanță pe cei cărora le-a plătit 500.000 de euro pentru consultanță.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă