spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Teatru la sat -,,Poveşti africane” şi ,,Anaz şi dragonul” în comuna Şura Mare

Știri din Județ

Publicitate

A venit toamna şi odată cu ea, o nouă ediţie a proiectului cultural ,,Teatru la sat”! Ediţia cu numărul opt îşi începe periplul în comuna Şura Mare, în data de 20 Septembrie 2023. Copiii se vor putea bucura de un spectacol cu totul special, ,,Povești africane”, o producţie BIS Teatru.

Publicitate

Personajele basmului sunt interpretate de Shama Leah, o tânără actriță de origine ugandeză & Dada Love, actrița Andrada Grosu. ,,Povești africane” este un spectacol interactiv și educativ. Peripețiile unei fetițe care nu-și ascultă mama și se lasă păcălită de un cimpanzeu rău intenționat sunt relatate în română, engleză și ugandeză, fiind însă perfect inteligibile pentru cei mici. Spectacolul începe cu un moment interactiv, în care Dada Love îi invită pe copii să numească cele șapte continente ale planetei. După această introducere, Dada îi anunță pe cei mici că astăzi va fi istorisită o poveste africană. Așteptarea lor e răsplătită de intrarea spectaculoasă a actriței Shama Leah, sosită tocmai din Africa. De-a lungul poveștii actrițele întruchipează diverse personaje: Fetița Nsangi, Vrăjitoarea, Cimpanzeul. Publicul spectator descoperă similitudini neașteptate cu poveștile cu specific românesc (,,Capra cu trei iezi”, „Scufița roșie”).

Călătoria continua în 22 Septembrie, în comuna Marpod şi în satul Tălmăcel, din judeţul Sibiu, cu un alt spectacol extraordinar al companiei BIS Teatru, ,,Anaz şi dragonul”. Piesa de teatru se adresează tuturor vârstelor, fiind un basm fantastic despre dragonul bubos și urâcios din noi, care se metamorfozează în urma întâlnirii cu o zână posibilă. Un spectacol plin de culoare, cu umor, cu muzică, cu dragoni, cu zâne și mai ales cu dragoste, cu multă dragoste. ,,Anaz şi dragonul” este după o poveste de Bianca Babeș, cu actorii Alexandru Romescu și Diana Cătănescu şi cu participarea fetiței Sonia Leia în rolul zânei spiriduș, spectacol în regia lui Bogdan Sărătean.

Proiectul ,,Teatru la sat”, ediţia a VIII-a, se adresează în primul rând locuitorilor din comuna Şura Mare, Marpod și din satul Tălmăcel, dar şi tuturor celor care sunt interesaţi de arta spectacolului. Acesta îşi propune accesul la cultură pentru populația din mediul rural, deschiderea unor perspective şi şanse noi, atât pentru adulţi, cât şi pentru elevi şi tineri. Scopul acestuia este identificarea și oferirea unor posibilități de culturalizare pentru comunitatea sătească, motiv pentru care am ales aceste zone din judeţul Sibiu, unde accesul la cultură nu se realizează foarte uşor. Metoda aleasă este punerea în scenă a unui spectacol de teatru adecvat mediului şi contextului social şi discuţii despre arta spectacolului cu copiii din aceste sate.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală și Programul acţiunilor pentru cultură şi dezvoltarea comunităţii locale.

Parteneri: Primăria Comunei Şura Mare, Primăria Oraşului Tălmaciu, Primăria Marpod, Asociaţia Obştea Tălmăcel.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai