26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Tilișca cu Bun Gust – Porți Deschise la Ferma Iuga

Știri din Județ

Asociația Română despre Mâncare (ARM) organizează sâmbătă 23 septembrie, începând cu ora 12:00, la Ferma familiei Iuga, situată la 30 km de Sibiu, evenimentul „Tilișca cu Bun Gust – Porți Deschise la Ferma Iuga”. La eveniment vor participa și alți producători din zonă: Bere SB din Săliște, producători de legume și flori din Cristian, pită și plăcinte din Tilișca.


De aceea, toți cei dornici de experiențe rurale autentice, vor putea petrece o zi deosebită la țară și vor descoperi bucuria oferită de clipele petrecute în natură.

Derulat sub umbrela proiectului ”România cu Bun Gust” al ARM, evenimentul va dezvălui celor prezenți misterul din spatele produselor și a fermei Iuga. Aici se derulează mai mult decât o simplă activitate de producție agricolă, ferma fiind o poveste despre muncă asiduă, pasiune și tradiție, în care fiecare membru al familiei Iuga joacă un rol crucial:

Ionuț, fiul de 16 ani al familiei, este cel mai înfocat și pasionat susținător al fermei. Are grijă de animale, mulge, face fân și, în plus, merge la școală. În timpul vacanțelor, el este responsabil pentru întreaga fermă timp de 4-5 zile/săptămână, contribuind la succesul acestui proiect de familie desfășurat în ultimii 10 ani.

Oara, mama familiei, are o zi lungă și ocupată. Ea mulge la ora 5 dimineața, prepară brânza, distribuie lapte la abonați și vinde produse la magazin. Sâmbăta, o puteți găsi în Piața Transilvania, oferind produse proaspete și gustoase.

Ion, tatăl familiei, este șeful fermei. El are grijă de animale, pregătește furajele și se ocupă de reparații și întreținerea echipamentelor și mașinilor necesare pentru buna funcționare a fermei.

Încurajăm activitățile în aer liber de aceea ne-am alăturat conceptului ”Liber în aer liber” promovat de partenerii noștri: Asociația Județeană de Turism Sibiu, Programul Anii Drumeției, prin care  îndemnăm participanții să descopere zona, să petreacă timpul în natură și să practice drumeția, de aceea în cadrul evenimentului se va desfășura o drumeție ghidata de durată mică (1-1,5 ore începând cu orele 14) pe un traseu din jurul fermei care va include puncte turistice de interes precum Cetatea Dacică.

„Tilișca Cu Bun Gust” este un proiect dedicat promovării produselor locale și a experiențelor autentice din mediul rural. Scopul nostru este de a conecta comunitatea urbană cu tradițiile și resursele zonei rurale, oferind oportunitatea de a cunoaște producătorii locali și de a se bucura de bunurile și serviciile lor.

Proiectul cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu încurajează practicile ce țin de agricultura durabilă, regenerativă, crearea de scheme locale de calitate, produsele fermei Iuga sunt certificate ca produse montane.

Prin promovarea producătorilor care adoptă astfel de practici, proiectul ,,Tilișca cu Bun Gust – Porți deschise la Ferma Iuga încurajează protejarea mediului și asigurarea unei producții alimentare durabile și de calitate.

Ferma se găsește la 30 km de Sibiu în direcția Sebeș, detalii de orientare se găsesc pe afișul evenimentului.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu

Organizator: Asociația Română despre Mâncare

Parteneri: Ferma Iuga, Asociația Județeană de Turism Sibiu – Programul Anii Drumeției, Asociația ACT Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri