spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Avanpremiera filmului „Libertate”, miercurea aceasta la Sibiu. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent

Știri din Județ

Publicitate

Echipa filmului Libertate – inspirat din ce s-a intamplat la Sibiu in decembrie 1989 – se intoarce in oras pentru un eveniment special. Dupa o proiectie sold out la inceputul lunii septembrie, in cadrul TIFF Sibiu, regizorul Tudor Giurgiu si o parte dintre actorii din film vor fi prezenti la Centrul Cultural Ion Besoiu, miercuri, 28 septembrie, de la ora 19:00. Printre spectatori se vor afla si doamna Raluca Turcan, Ministrul Culturii, si doamna Astrid Fodor, Primarul municipiului Sibiu.

Publicitate

Actorii Teatrului National Radu Stanca – Marius Turdeanu, Cendana Trifan si Florin Cosulet – li se alatura actorilor Alex Calangiu, Stefan Iancu, Cristian Popa si Razvan Vicoveanu pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri la finalul proiectiei.

Biletele sunt disponibile online – https://bit.ly/caravana-libertate

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, in timpul Revolutiei din 1989. In haosul si panica generate de protestele mulţimii impotriva autoritaţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenereaza intr-o confruntare sangeroasa intre soldaţi, miliţieni, securisti si civili.

Din distributia filmului fac parte unii dintre cei mai talentati si indragiti actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionut Caras, Iulian Postelnicu, Catalin Herlo, Mirela Oprisor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Stefanescu si Tudor Giurgiu, dupa o idee de Nap Toader.

Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci in Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si se afla in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit in cinematografele din toata tara.

Cronici:

„Filmul a reusit sa construiasca un veritabil ecosistem, fascinant a fi urmarit, cu micro-tensiuni, teluri, ambitii si peste toate astea plutind o umanitate frusta. Dinamismul, insa, face filmul de la cap la coada. si angreneaza foarte bine publicul, scenele colective au o forta aparte, castul in sine da o forta aparte oricarei scene, iar imaginea e realmente de invidiat.” Alberto Paduraru

Filmul surprinde esenta unui moment istoric semnificativ si exploreaza complexitatea naturii umane in vremuri dificile, oferind, in plus, o imagine fascinanta a istoriei Europei de Est.”  Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugraveste o imagine realista a haosului si tulburarilor revolutionare, pune sub semnul intrebarii istoriile deja stabilite si, cel mai important, creeaza un film palpitant care capteaza atentia spectatorilor” Cineuropa

LIBERTATE este o co-productie Romania-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit in Romania de Transilvania Film. Pentru distributia internationala, filmul a fost achizitionat de compania londoneza Reason8.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie