17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

ITM Sibiu: Amenzi de peste 200.000 lei la angajatorii care efectuează lucrări la Aeroportul Internațional Sibiu

Știri din Județ

Amenzi de peste 200.000 lei date de inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu ca urmare a unei acțiuni efectuate la angajatorii care efectuează lucrări la Aeroportul Internațional Sibiu.


În data de 19.09.2023 echipe de inspectori de muncă aflați sub coordonarea inspectorului șef I.T.M. Sibiu, Stănilă Alexandru Marius, împreună cu o echipă din cadrul Inspecției Muncii au efectuat o acțiune de control la angajatori pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Publicitate

În urma verificărilor, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 6 controale în urma cărora s-au acordat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 200.000 lei (pentru primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de munca, respectiv netransmiterea în Revisal a elementelor contractului individual de munca în termenul legal), 1 avertisment scris și 4 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 2 controale, fiind aplicate 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei și totodată au fost dispuse 3 măsuri de remediere. Ca măsură suplimentară s-a dispus și sistarea unui loc de muncă din cauza faptului ca angajatorul nu a luat măsurile de îngrădire a instalațiilor electrice existente la locul de muncă pentru asigurarea securității angajaților.

Atragem atenția atât angajatorilor cât și angajaților cu privire la respectarea normelor metodologice pentru asigurarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă și pentru prevenirea accidentelor precum și a prevederilor Codului Muncii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic