-0.3 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Emilian Marius Novac, șeful ISJ Sibiu – mesaj de Ziua Educației

Știri din Județ

Publicitate

Ziua Educației este celebrată în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 5 octombrie. Anul acesta, elevii vor fi liber.

Cu ocazia Zilei Educației, Emilian Marius Novac, inspector școlar general al ISJ Sibiu, transmite următorul mesaj:

Publicitate

În fiecare zi de 5 octombrie sărbătorim Educația, data când se recunosc oficial meritele tuturor celor care și-au ales meseria de profesor și care, mânuind bagheta cunoșterii, fac mereu posibilă magia scrisului – cititului, un început firesc al căutărilor ce deschid spațiul întemeierilor de sine.

Astfel Educația are rolul de a invoca viitorul și de a forma oameni capabili să trăiască în acord cu provocările timpului. De aceea, pentru dăruirea de a sluji școala de mâine prin școala de azi, le mulțumesc colegilor mei, profesorii!

Aș mai putea adăugă și faptul că noi ne putem celebra ziua prin fiecare succes al elevilor noştri, dar și că întâlnirile acestora cu eşecul devin măsura empatiei noastre și a dorinței de reușită cu orice preț.

Așadar, acum mai mult ca oricând – cu o nouă lege a învățământului – e imperios necesar să învestim Educaţia drept o cale ce duce spre un viitor sigur și moral. Noi, dascălii, suntem principalii actanţi în domeniu, dar nu singurii. Elevii, familiile acestora şi comunitatea sunt partenerii noștri și beneficiari ai calității și performanţelor învățământului sibian. Împreună, cu eficiență și cu răbdare, vom reuşi să edificăm şcoala mileniului trei, un spațiu cultural, tehnologizat, care să faciliteze în permanență comunicarea între oameni.

În acestă zi, deopotrivă a noastră și a școlii, vă rog să primiţi toate urările mele de sănătate, de bine şi de putere de muncă, cu împliniri profesionale şi personale și cu încredere în timpul ce vine.

Prof. Emilian-Marius NOVAC

Inspector Școlar General

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri