spot_img
11.4 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul Cinegetic „August von Spiess” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul Cinegetic „August von Spiess” este situat pe strada Şcoala de Înot nr. 4 din Sibiu. Este parte a Muzeului de Istorie Naturală Sibiu, potrivit http://ghidulmuzeelor.cimec.ro/.

Publicitate



Muzeul poartă numele colonelului August von Spiess, fost maestru de vânătoare al Curţii Regale a României, arată sursa citată. Clădirea care adăposteşte expoziţia cinegetică a fost construită la începutul secolului XX, fiind, iniţial, locuinţa colonelului.


După plecarea definitivă a proprietarilor în Germania, în 1975, construcţia a fost trecută în proprietatea statului român. Un an mai târziu, a intrat în administrarea Muzeului Brukenthal.



La momentul inaugurării, în anul 1966, în muzeu au fost expuse piese din colecţia cinegetică a Societăţii Ardelene pentru Ştiinţele Naturale din Sibiu. Ulterior, au fost adăugate peste 1000 de bunuri provenind din colecţiile Witting şi Spiess. În prezent, la Muzeul Cinegetic din Sibiu pot fi admirate şi trofee de provenienţă diversă. Muzeul a început să funcţioneze în actuala clădire începând cu anul 1981.

Patrimoniul muzeului cuprinde 1202 piese de vânat cu păr şi 150 de piese de vânat cu pene. Materialele complementare expuse sunt arme, instrumente şi diferite accesorii de vânătoare.



Majoritatea trofeelor au fost recoltate în perioada interbelică, dar există şi piese de la sfârşitul secolului al XIX-lea. În bună măsură, acestea provin din Carpaţii României, multe dintre ele fiind medaliate la expoziţii şi concursuri naţionale şi internaţionale.

Bine reprezentată este şi arta vânătorii de pe continentul african, existând trofee exotice şi arme africane de vânătoare. Unele dintre acestea au fost obţinute de Albert von Spiess, după o lungă sesiune de vânătoare în safari, menţionează sibiucity.ro, în special în Kenya.



Circuitul muzeal se deschide cu o panoramă a istoriei uneltelor şi armelor de vânătoare, sala a doua familiarizează vizitatorul cu avifauna cinegetică. Sala cu numărul trei este rezervată vânatului mare, iar ultima sală cuprinde trofeele africane.

În total, patrimoniul muzeului cuprinde aproximativ 1600 de exponate, unele cu o vechime de peste 100 de ani.



Un tur virtual al Muzeului Cinegetic „August von Spiess” poate fi accesat la adresa https://www.sibiul.ro/sibiu-virtual-tour/muzeul-de-arme-si-trofee-de-vanatoare_41.php.

Muzeul a fost restaurat şi reorganizat în perioada 2006-2007, fiind redeschis publicului la 25 februarie 2007 sub denumirea de Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”. În prezent, poartă denumirea de Muzeul Cinegetic „August von Spiess”, arată sibiucity.ro.


SURSA: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer