spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Un alpinist atrage atenția autorităților despre pericolul de la strunga Dracului de lângă Vârful Negoiu

Știri din Județ

Publicitate

Alexandru Popescu este un alpinist din Pitești cunoscut la nivel național. Acesta atrage atenția pericolului de prăbușire a unor elemente din stâncă la strunga Dracului. Acel sector este considerat extrem de periculos și este închis, dar este un traseu ales uneori de alpiniști pentru a ajunge la Vârful Negoiu.


Iată apelul lui Alexandru:

„Este timpul să vorbim despre strunga Dracului.

Frumoasă și abruptă, anevoioasă și delicată scurtătură spre vârful Negoiu.

Traseul este unul marcat + multe lanțuri ajutătoare ( unele dezagregate ) însă de câțiva ani, fără avizul Salvamont Romania, divizia Sibiu-Argeș.

În anul 2017 s-a solicitat sprijinul Universitatii de Vest din Timisoara, care a realizat un studiu geo-tehnic si geo-morfologic pe Strunga Dracului pentru a se spune daca prezinta siguranta, daca putem deschide traficul turistic in aceasta zona sau nu.

În urma evaluarii respective s-a tras concluzia ca (…) se pot produce in orice moment caderi de pietre, caderi care nu pot fi anticipate. In aceste conditii, Strunga Dracului se inchide definitiv”, a explicat Adrian David, intr-o conferinta de presa.

Deci, ei l-au declarat traseu periculos. Eu l-am mai parcurs de 3 ori în acest răstimp și cred ca pentru ultima data la data de 01-10-2023!

Într-adevăr, acolo mocnește un pericol major, câteva lespezi de șist stau sa cadă, în plus, sunt multe ,,prospături” căzute. Textura stâncii rupte recent ne spune ca acolo e o activitate.

Un Filon de apa curge in picuri, iarna când îngheață o sa ajute mereu la forfecare și dilatare. În opinia mea, Strunga este mai periculoasa vara în loc de iarnă. Iarna este totul congelat acolo și in plus, metri de zăpada grosime țin tencuit totul.

Este de evitat pe cât posibil.

Soluția ar fi cu niște echipe care sa disloce ce sta sa cadă… dar cine și când?”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă