spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

OFICIAL: Orele de Istoria Evreilor. Holocaust vor fi predate în licee. Laudele Ambasadorului Germaniei, țară unde materia nu există

Știri din Județ

Publicitate

Guvernul României a organizat ieri un eveniment special de lansare a noii materii școlare obligatorie la licee: Istoria evreilor. Holocaust. Deși noțiunile despre holocaust erau deja incluse în manualele de istorie, s-a decis crearea unei materii separate. Chiar dacă suporturi de curs nu există. Culmea ironiei: laudele ambasadorului Germaniei la București, țară fără o astfel de materie.


Trebuie precizat că Germania a introdus din anii 60 în Germania de Vest obligatoriu predarea despre nazism și holocaust în școli. Dar informațiile incluse în materiile istorie și științe sociale. Treptat, informația a fost aprofundată și extinsă, dar chiar și astăzi nu există o materie distinctă. Landurile germane au și o autonomie a educației și gradul de includere a informațiilor pe aceste subiecte diferă.

Totuși, ieri, la lansarea materiei distincte și obligatorii în România, ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer (foto sus) a lăudat apariția acestei discipline la români. El a declarat că astfel se asigură faptul că istoria nu este uitată și le-a mulțumit premierului Marcel Ciolacu și deputaților Silviu Vexler și Ovidiu Ganț (FDGR) pentru implicarea lor în această inițiativă.

„Introducerea acestui curs face ca România să iasă în evidenţă. Este un lucru pe care nu îl vedem în prea multe ţări“, a afirmat ambasadorul Gebauer, subliniind totodată că Memoria Holocaustului este crucială pentru lupta împotriva antisemitismului și a știrilor false.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri