spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din școlile și liceele județului Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc luni, 2 octombrie, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din școlile și liceele județului Sibiu.

Publicitate

Întâlnirea a fost prezidată de Înaltprea­sfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care au fost prezenți, inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, și inspectorul școlar pentru religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă.

În cadrul întâlnirii, ierarhul le-a mulțumit dascălilor de religie din județul Sibiu pentru activitatea lor în unitățile de învățământ și i-a felicitat pentru rezultatele deosebite în procesul educațional și la concursurile județene și naționale la care au participat elevii sibieni.

„Încercați să dați acestor copii ceea ce le lipsește lor de la familie. E foarte greu, ca la cei șapte ani de acasă să mai adaugi tu ceva, dar e posibil, numai dacă există dăruire din partea voastră. Am predat și eu câțiva ani. Este greu ca să-i vezi pe toți la fel. Unul este mai simpatic, altul impertinent, altul compensează, dar în momentul în care și pe acela care e cel mai răzvrătit, îl tratezi cu blândețe, poți să-l aduci pe calea cea bună pentru că sunt copiii lipsiți de sprijinul familiei și care au nevoie de sprijinul vostru.” a transmis ierarhul.

În cadrul consfătuirii au mai fost discutate subiecte de ordin administrativ pentru acest an școlar, aspecte din activitatea didactică a dascălilor de religie, modalitățile de implicare a dascălilor și elevilor în activități ale Bisericii, precum și rolul parohiilor în susținerea învățământului din județul Sibiu.

„Începem un an școlar care sperăm să îl ducem cu bine la sfârșit. Sperăm să avem în continuare o bună relație între unitățile școlare și parohiile atât din oraș, cât și din mediul rural, să continuăm colaborarea cu preoții parohi, chiar începută acum și cu aceste fișe de la clasa pregătitoare pe care Patriarhia le-a pregătit ca în fiecare an pentru copiii de la clasa pregătitoare, oferind colegilor noștri o activitate mult mai plăcută, deoarece este mult mai bine să ai ceva material didactic propus. Ne bucură faptul că datorită reducerii numărului de copii pe clase, creșterea populației școlare a făcut ca numărul de clase să crească în județul Sibiu, ca și în celelalte județe ale țării și atunci avem norme în plus față de anii anteriori. Cred că față de acum cinci ani avem aproximativ zece norme în plus și de asta cu siguranță, vedeți, pe lângă cei care majoritatea au fost Înaltpreasfinției Voastre studenți să-i vedeți și pe cei care acum poate îi mai întâlniți la master sau la momentele festive care au fost în ultimii ani în școală și sperăm ca și ei să preia ceea ce transmitem noi, cei care suntem mai vechi și să ducă mai departe.” a transmis inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer