spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul Egalității de Gen se încheie în Promenada Mall

Știri din Județ

Publicitate

Ultima zi a Festivalului Egalității de Gen organizat la Sibiu de 18 ani pregătește multe evenimente la Promenada Mall. Biblioteca Vie, arte creative, muzică și poezie. Festivalul este organizat de ALEG – Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen din Sibiu.


Sâmbătă 7 octombrie, Promenada Mall Sibiu va găzdui de la ora 11.00 Biblioteca Vie – un eveniment în care cărțile sunt oameni pe care îi poți împrumuta pentru a le asculta poveștile despre cum schimbă lumea prin implicare și activism. Vom avea cărți despre cum arată feminismul tânăr sau cum se implică social băieții, dar și despre cum se poate îmbina studiul religiei cu studiile de gen. 

Festivalul se încheie  sâmbătă 7 octombrie, cu două evenimente dedicate artelor creative – Creative Arts for Equal Rights, care se desfășoară între orele 16:00 și 18:00 la Promenada Mall Sibiu, urmat de un spectacol cu muzică și poezie pe terasa exterioară a mall-ului și oferă tinerilor oportunitatea de a-și face cunoscute preocupările creative în sprijinul drepturilor egale și non-discriminării. Fie că e vorba de poezie, colaj, produse hand-made sau de muzică, arta aruncă o altă perspectivă asupra cotidianului și ne poate ajuta să-i depășim problemele. 

Teatru social, conferințe, acțiuni cu tinerii

În acest an, programul Festivalului Egalității de Gen s-a adresat în principal tinerilor.

În data de 3 octombrie s-a organizat un atelier interactiv despre cum putem ALEGe să ne urmăm inima, în Promenada Mall, urmat de o acțiune publică de promovare importanței mesajelor pe care alegem să le trimitem în lume: ALEGe-ți cuvintele.

În data de 4 octombrie, voluntarii A.L.E.G. au scris mesajele despre drepturi egale la Ziarul Orizontal, răspunzând invitației artistului Dan Perjovschi. Ziua s-a încheiat cu o prezentare a istoriei mișcării pentru drepturile femeilor la Promenada Mall. Tot în data de 4 octombrie a fost organizat un atelier despre Istoria mișcării pentru drepturile femeilor. Scopul atelierului este de a aduce mai aproape de tineri informațiile privind mișcarea pentru drepturile femeilor.

Pe 5 octombrie de la ora 17.00, A.L.E.G. a prezentat experiența sa de lucru cu tinerii prin metoda teatrului social și a organizat o pre-lansare a volumului „Teatru pentru drepturi egale”. În aceeași seară de la ora 18.00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” a găzduit spectacolul de teatru forum „Influențe”, cea mai recentă piesă concepută de voluntarii A.L.E.G. pentru a aborda subiectul extrem de actual al influențelor pe care rețelele de socializare le pot avea asupra vieților unor adolescenți. 

Conferință internațională

Unul dintre evenimentele centrale ale festivalului a fost un schimb internațional de bune practici în domeniul activismului pentru drepturi egale. Conferința „Comunități pentru drepturi egale“, găzduită pe 6 octombrie la Sala de consiliu a Primăriei Municipiului Sibiu, a adus laolaltă exemple de activism din Germania, Republica Moldova, Ucraina și România. Reprezentanții Primăriei Marburg, oraș din Germania înfrățit cu Municipiul Sibiu, au prezentat planul local pentru egalitate de gen și ce măsuri au luat pentru mai multă siguranță stradală și echitate socio-economică. Două organizații din Ucraina au prezentat moduri în care tinerii s-au implicat pentru sprijinirea celor afectați de război.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă