spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Automecanica Medias lansează, la Bruxelles, primul autobuz electric produs în România

Știri din Județ

Publicitate

Prototipul va fi expus la Busworld Europe, cea mai mare expoziție internațională din domeniul autobuzelor și autocarelor. Ajuns la a 50-a ediție, evenimentul are loc în acest an la Brussel Expo, în perioada 7-12 Octombrie 2023. Cei peste 500 de expozanți vor întâmpina aproximativ 40 000 de vizitatori în cele 6 zile de desfășurare.


Mai mulți europarlamentari români, dar și reprezentați ai administrației publice locale și centrale din România au fost  plăcut surpinși de această prezența românească la o expoziție de top mondial, găzduită în Brussel și și-au anunțat prezența la expoziție și la standul românesc Automecanică Mediaș. Ambasada României în Belgia, precum și reprezentată României la UE au salutat, de asemenea ,prezența românească la acest târg, și au manifestat dorința  de a vizită expoziția și standul românesc.

Platforma industrială Automecanică Mediaș, fondată în 1941, cu o lungă tradiție industrială, prin investițiile majore din ultimul an și un aport important de know-how, trece într-o nouă etapă, cea a producției de autobuze și vehicule electrice de transport urban.

Automecanică Mediaș și centrul sau de cercetare-dezvoltare, beneficiază de o foarte bună experiență și know-how în acest domeniu, a atras specialiști cu o puternică experiență internațională, obțînând astfel realizarea unui prototip de ultima generație, cu un înalt nivel calitativ și competițional și un design excepțional, apreciat inclusiv de membrii companiilor competitoare, prezenți la acest eveniment.

Chairman-ul companiei Automecanică Mediaș, Andrei Scobioala a precizat în cadrul conferinței de presă:

Autobuzul prezintă toate caracteristicile tehnice pe care producătorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piață. Producerea lui în România va stimula dezvoltarea pe orizontală și a altor companii și vine în întâmpinarea conceptului European de transport verde cu un înalt grad de calitate și eficientă energetică și cu o atenție specială pentru design-ul urban de avangardă. Familia de autobuze din portofoliul Automecanică conține toată gama de lungimi de la 6 la 18 metri.

Strategia companiei pe termen scurt și mediu este să vină către clienți începând cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, în 2025 prototipul electric de tren ușor de viteză și în 2026 prototipul de metrou.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune