spot_img
15.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Weekend plin de intervenții pentru pompierii ISU Sibiu. Incendiu periculos la o fabrică de transformatoare

Știri din Județ

Publicitate

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în week-end-ul ce a trecut, unui număr de 153 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.


Dintre acestea, în 132 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar trei intervenții au fost pentru stingerea unor incendii.

Vineri seara în jurul orei 23:00 pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit pe strada Ștefan Cel Mare din municipiul Sibiu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la un operator economic ce are ca obiect de activitate fabricarea de transformatoare și autotransformatoare electrice. La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul se manifesta în interiorul fabricii lângă un rezervor de ulei, cu flacără și degajări de fum. În urma incendiului au fost afectate două rezervoare de ulei (de 300 litri și 50 tone), pereți ai halei pe o suprafață totală de aproximativ 250 mp. De asemenea au fost afectate mai multe instalații și utilaje din interiorul halei. Incendiul a fost cauzat de efectul termic produs în timpul unei avarii tehnologice în hala de producție transformatoare. Din fericire nu erau persoane prezente în hală la momentul izbucnirii incendiului și nici nu au fost ulterior înregistrate victime.

Sâmbătă dimineața în jurul orei 05:00, pompierii Punctului de Lucru Avrig au intervenit de urgență, pe Valea Avrigului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei cabane. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă, existând posibilitatea de propagare la cabană. În urma incendiului anexa de aproximativ 40 mp a fost afectată în totalitate, precum și bunurile depozitate în interiorul acesteia. Pompierii au reușit să limiteze incendiul astfel cabana a fost salvată. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la un electrocasnic din anexă (frigider). Nu au fost înregistrate victime.

Duminică dimineața, în jurul orei 06:30, pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit în municipiul Mediaș pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, pe strada Hațegului. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fiind afectată o suprafață de aproximativ 300 mp de teren.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă