spot_img
12.8 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Controale în trafic pe A1 în zona Sibiului. Peste 3.000 de ouă confiscate și distruse de inspectorii DSVSA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În data de 09.10.2023, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu, au efectuat in colaborare cu politistii Brigăzii Autostrazi – Biroul de Politie A1 Rm. Valcea-Deva, un control in trafic, intr-un punct stabilit, pe Autostrada A1, pe raza județului Sibiu.

Publicitate

Controlul au avut ca tematică, potrivit competențelor instituționale ale DSVSA SIBIU, verificarea respectării legislației sanitare veterinare privind protecția, bunăstarea animalelor si a normelor de biosecuritate pe timpul transportului, a transportului produselor alimentare de origine animală și nonanimala, toate acestea avand ca scop final, protejarea sanatatii publice si prevenirea transmiterii unor boli majore la animale sau de la animale la om.

Cu aceasta ocazie au fost verificate un număr de 28 mijloace auto.

Principalele deficiente constatate se refera la: transport de produse alimentare de origine animala cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar, neigienizat si nedezinfectat, alimente nemarcate/neetichetate corespunzator si neansotite de documente care sa ateste trasabilitatea acestora.

In cadrul acestei actiuni tematice, ca urmare a constatarii deficientelor mentionate, au fost aplicate un numar de 6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 40.000 lei.

 De asemenea, au fost confiscate, in vederea neutralizarii un numar  de 3120 oua, nemarcate conform legislatiei in vigoare si pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienta care sa ateste trasabilitatea acestora.

Aceste actiuni de control tematic vor continua cu frecventa crescuta in perioada imediat urmatoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)