spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu: Cele mai consumate droguri la Sibiu sunt cristalele

Știri din Județ

Publicitate

Întrebat într-o conferință de presă, șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea a declarat că cele mai consumate droguri în județul Sibiu sunt din gama cristalelor. Acestea sunt ieftine și ajung la 50-60 lei doza.

Publicitate

Ivancea a prezentat programul de măsuri și acțiuni în școli și perimetrul acestora pentru siguranța elevilor. El a recunoscut că ultima razie DIICOT națională, care a inclus și traficanți din județul Sibiu s-a desfășurat la Săliște. Polițiștii sibieni au oferit sprijin celor de la DIICOT.

Una din noile măsuri dispuse de șeful IPJ Sibiu se referă la controale inopinate la grupurile de tineri care ies în pauze în preajma școlilor. Aceștia fumează la colțuri de stradă, dar se verifică și dacă sunt consumatori de droguri. Deja primele acțiuni au avut loc săptămâna trecută la mai multe licee din Sibiu. Ivancea promite că intervențiile polițiștilor vor continua tot anul școlar.

Traficul și consumul de droguri este o preocupare și pentru polițiștii sibieni. Chiar dacă acțiunile pe acest domeniu intră în domeniul crimei organizate, care este parte a DIICOT. IPJ Sibiu oferă informații DIICOT și sprijin la intervenții.

Ce sunt drogurile cristal?

Foarte mulți tineri din județul Sibiu, unii chiar minori, consumă drogurile numite generic cristal. CRISTAL sau Crystal Meth este un drog care dă dependență, fiind foarte cunoscut pentru efectele sale euforice și de lungă durată. Mai poartă denumirile de metamfetamină (denumirea oficială) gheață sau sticlă, Crank, Speed, Ice, Tweak, Poor Man’s Cocaine, Yaba sau Snot.

Sursa foto: addictionrehabtoronto.ca

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare