spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Ciprian Faraon dă replica Primăriei Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Ciprian Faraon, președintele partidului Forța Dreptei Sibiu a transmis un drept la replică Primărei municipiului Sibiu:


Ciprian Faraon: Modesta mea opinie-analiză legată de fondul de salarii din bugetul Primăriei Sibiului, despre nepotism, despre numărul mult prea mare de personal, pare a nu fi atât de modestă.

Toate ziarele sibiene, toți abonații platformei Primăriei Sibiului (www.sibiu.ro) au primit aseară un comunicat, prin email, din partea Serviciului de Comunicare a Primăriei Sibiu. Nesemnat sau asumat de cineva, cu referire la persoana mea.

Trimit un drept la replică Primăriei Sibiului, postând (și) aici (pagina de FB personală)

Nestiind cui să mă adresez, îi răspund Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu:

Cei care susțin și promovează fake-news, de exemplu cei care susțin că Pământul e plat, se folosesc de un fapt comun pe care îl extrag din context și-l transformă în argument pentru a susține o teorie absurdă. Cam asta face comunicatul primăriei.

Am precizat în postarea mea, apare și în materialul publicat de presa sibiană că „sunt peste 1.400 de angajați ai Primăriei Sibiului, incluzând serviciile subordonate, la o populație de 134 de mii de locuitori”. Adică toate acele servicii subordonate primăriei detaliate complet în comunicatul primăriei, nu doar aparatul de specialitate al primarului. Nu văd unde am greșit sau dezinformat.

V-ați bazat un întreg răspuns încercând să deturnați sensul chestiunii abordate de către mine. Încerc să vă explic altfel unde ne situăm, luând un exemplu și mai concret, altul decât capitala Ungariei, la noi în țară.

Municipiul Oradea are 183 de mii de locuitori. Cheltuieli de personal sunt 89 milioane de lei. Municipiul Sibiu are 134 de mii de locuitori. Cheltuieli de personal sunt 119,45 milioane de lei. Aici mesajul primăriei Sibiului se traduce cam așa: „nepriceputule, fondul de salarii nu este 118 milioane, ci 119.45 milioane.” Adica nu mai puțin, mai mult. Ar fi trebuit să mă felicitați că v-am ținut partea, declarând mai puțin. În realitate, am rotunjit niste sume, reducându-le, pentru că nu am verificat cursul valutar de la momentul bugetării, sincer nici nu mai contau câteva zeci sau sute de mii de eur diferență. Tot mult este!

Fac această comparație pentru a înțelege fiecare sibian exact despre ce e vorba și care e diferența dintre o administrație suplă și una obeză, dar care se poate trata.

Nu despre personalul medical de la Spitalul de Pediatrie este vorba , deși încercați sensibilizarea opiniei publice folosind acest tertip. Nu cred că ați reușit! Este vorba despre nepotism, despre cheltuieli mult prea mari, este vorba despre nefuncționalitățile unor direcții/servicii din cadrul Primăriei, iar în final este despre cetățean și firmele locale, plătitori de taxe și impozite la bugetul local. Oare chiar nu vedeți nimic din cele enumerate?

E posibil să fi fost puțin superficial în analiză, mea culpa, puteam merge mai profund, însă pe fond realitatea rămane aceeași, poate e și mai gravă. E cam greu să mă suspectați de nepricepere, așa cum menționați în comunicat, lucrez din anul 2000 doar cu bugete, atât în firme romanești, în multinaționale dar și în zona publică ( ex. Aeroportul Internațional Sibiu), inclusiv în proiectele cu fonduri europene. E greu să mă suspectați de rea intenție, conform aceluiași comunicat, deoarece am lăudat public de multe ori lucrurile bine făcute de Primăria Sibiu. V-am menționat însă că voi comunica celor care vor să primească punctul meu de vedere, viziunea mea, cum aș proceda eu dacă aș conduce instituția Primăriei. Cât despre a fi sau a nu fi viitor candidat pentru Primăria Sibiului, vă răspund că nu este despre ce vreau eu, ci despre ce vor vrea cetățenii. Or, asta rămâne de văzut în cercetările sociologice de anul viitor. Până atunci, vă stau la dispoziție oricând cu expertiza mea, nu e nevoie decât să îmi cereți acest lucru. Putem face ordine!

Aș aprecia dacă acest drept la replică va fi transmis tuturor abonaților platformei primăriei (www.sibiu.ro), dacă tot ați folosit-o în scop de „informare corectă”!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă