26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Militarii sibieni i-au vizitat pe liceeni în cadrul proiectului ,,Ziua Armatei României în şcoli”

Știri din Județ

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în colaborare cu Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Sibiu, a participat astăzi, 13 octombrie, în incinta Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu, la proiectul ,,Ziua Armatei României în şcoli”.


Elevilor prezenți la eveniment le-au fost prezentate aspecte legate de importanţa Zilei Armatei României, oferta educaţională a instituţiilor militare de învăţământ, tipurile de misiuni executate de militarii români și o expoziție cu echipament și tehnică militară. Muzica Militară a academiei a susținut un program artistic apreciat de toți cei prezenți la eveniment.

Activităţi similiare se vor desfăşura şi la Miercurea Sibiului, Șura Mare, Mediaș, Tălmaciu și Jina în cadrul proiectului de promovare a carierei militare, premergător sărbătoririi Zilei Armatei României 25 octombrie.

CONTEXT

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 19-23 octombrie, evenimentul „Ziua Armatei României în şcoli”. Militarii le vor împărtăşi tinerilor experienţe personale din misiunile interne şi internaţionale, dar şi locul şi rolul fiecărei categorii de forţe în Armata României. Totodată, echipele de recrutare vor prezenta elevilor claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a avantajele alegerii carierei militare.

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 19-23 octombrie, evenimentul „Ziua Armatei României în şcoli”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri