spot_img
16.2 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Monografia „Apoldu de Sus. Un sat transilvan”, prezentată publicului la Biblioteca Astra

Știri din Județ

Publicitate

Monografia „Apoldu de Sus – un sat transilvan”, elaborată de Martin Bottesch și Ulrich A. Wien, a fost prezentată publicului la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în data de 12 octombrie 2023. Invitați speciali la această întâlnire cu cititorii au fost prof. univ. Adinel C. Dincă și dl. Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Publicitate

Prezentarea volumului, făcută de dl. Martin Bottesch în fața unui public numeros și interesat, a fost susținută și printr-o expunere multimedia. Dragostea pentru satul natal, pasiunea pentru istorie, documentarea solidă s-au îmbinat armonios în discurs cu plăcerea de a expune informații interesante nu doar pentru apolzeni, ci și pentru publicul larg.

Coautorul cărții, prof. univ. Ulrich A. Wien, a vorbit despre interacțiunea istoria satului transilvănean Apoldu de Sus cu istoria universală.

Prof. univ. Adinel C. Dincă consideră că lucrarea „Apoldu de Sus – un sat transilvan” este un semnal interesant și un imbold foarte bun din partea autorilor sub forma unei invitații de a implica în cercetarea istoriei săsești mai vechi sau mai noi din Transilvania și autori de limbă de limbă română.

Mulțumim invitaților și tuturor celor prezenți la eveniment, în spațiul #AmericanCornerSibiu, la #BibliotecaASTRA!

***

Activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ