spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Emil Hurezeanu, după 600 de zile de război în Ucraina: „Lucrurile nu sunt încă foarte limpezi”

Știri din Județ

Publicitate

Scriitorul, publicistul şi diplomatul Emil Hurezeanu consideră că „lucrurile nu sunt încă limpezi” după 600 de zile de război în Ucraina, unde preşedintele este considerat „un erou absolut”, dar şi personajul principal al documentarului „Întâlnindu-l pe Zelenski” (zwork in progress), prezentat duminică seara, la Gala de deschidere a Festivalului Astra Film de la Sibiu.


„Ceea ce se întâmplă în ultimele aproape 600 de zile este acest război pentru unii, foarte palpabil, pentru că suntem ţara europeană cu cea mai lungă graniţă cu Ucraina, suntem ţara care a primit probabil cei mai mulţi refugiaţi, nu toţi am rămas pe mai departe. Suntem ţara care are cea mai importantă contribuţie acum şi în lunile care urmează, când e vorba de exportul de grâne din Ucraina, în urma anulării deal-ului între Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina. Luni vor fi 600 de zile de când acest război este un fel de work in progress, dar în mod tragic şi absolut, pentru că, (…) lucrurile nu sunt încă foarte limpezi”, a spus Emil Hurezeanu, înainte de difuzarea filmului despre Zelenski, la Sibiu.

Emil Hurezeanu a dialogat cu cei doi producători ai acestui documentar, Liev Shcreiber şi Andre Singer, duminică seara, după proiecţia acestuia, care a avut loc la Sala Thalia din Sibiu. 

Prezent la Sibiu cu ocazia festivalului, Andre Singer se va întâlni cu publicul din România şi miercuri, 18 octombrie (17:00), la Sala Thalia, în cadrul unui masterclass „Maeştri: o viaţă în documentar”, creat de regizorul nominalizat la Premiul BAFTA Liviu Tipuriţă. Singer va vorbi despre antroplogie, perspectiva colaborării cu regizori de renume mondial şi modalităţi de abordare a unor subiecte sensibile şi cu importanţă simbolică.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă