spot_img
17.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Cum te distrezi cu cel mic în casă? 3 activități distractive pe care să le practicați împreună

Știri din Județ

Publicitate

Odată cu venirea sezonului rece, timpul petrecut afară devine tot mai scurt sau mai greu de obținut. Pentru a menține distracția în toi pentru tine și copilul tău, este important să găsești o serie de activități atractive care să-l țină în priză pe cel mic și de care să vă puteți bucura împreună. În acest articol, urmează să discutăm despre câteva exemple de jocuri prin care să-l înveselești pe cel mic și prin care să ajungă să înțeleagă că și statul în casă poate fi distractiv.

Publicitate

Iată 3 activități pe care să le practici împreună cu cel mic în interior

  1. Asamblați împreună un puzzle

Asamblarea unui puzzle împreună cu micuțul tău poate fi o activitate distractivă și educativă în același timp, dacă imaginea este bine aleasă. Alege un puzzle cu o complexitate potrivită vârstei copilului tău și pe un subiect îndrăgit de acesta. Pentru a fi și o lecție de învățare, alege imagini cu anumite animale despre care să-i vorbești după aceea sau un loc frumos cu o poveste interesantă în spate. Procesul de rezolvare a unui puzzle îi ajută pe cei mici să-și dezvolte capacitatea de concentrare, rezolvarea de probleme și coordonarea mână-ochi.

  1. Construiți un oraș

O altă activitate captivantă pentru cel mic este construitul! Pentru a duce distracția la nivelul următor, alege un set LEGO City de la Altex.ro și construiește un oraș împreună cu el. Fiecare set conține câte un articol ce se găsește în oraș precum o mașină de pompieri, un excavator, un spital sau o secție de poliție care trebuie asamblate. Alegeți piesele care vă plac cel mai mult și puneți-vă pe construit. Încurajează-l pe cel mic să inventeze povești sau scenarii pentru locuitorii orașului vostru, ceea ce va adăuga o notă captivantă și personală acestei activități, făcând-o o modalitate creativă de a petrece timpul în familie.

  1. Puneți în scenă o piesă de teatru

Organizarea unei mici piese de teatru în casă poate fi o modalitate minunată de a te distra și de a te simți bine împreună cu cel mic. Alege o poveste îndrăgită de copilul tău sau inventați una pe moment, alocând roluri pentru fiecare dintre voi. Pentru un efect dramatic, folosiți haine din garderoba proprie pentru a vă costuma și realizați un decor spectaculos folosind materiale disponibile în casă, cum ar fi draperii sau bucăți de material. În timpul pregătirii și interpretării piesei, copilul va avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de exprimare verbală și a gesticii, dar și simțul responsabilității și aptitudinile organizatorice. De asemenea, îl va ajuta să înțeleagă concepte importante, cum ar fi colaborarea și încrederea în sine, dar și exprimarea sentimentelor și empatia.

Așadar, data viitoare când va fi nevoie să petreci o zi în casă alături de copilul tău, nu te impacienta! Utilizează aceste idei creative de a face din orice zi aparent monotonă de stat în interior, o zi cu adevărat specială și plină de bună dispoziție!

Sursă foto: pexels.com

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai