17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Primarul Cisnădiei – acuzații dure la adresa firmei STRABAG

Știri din Județ

Un segment din cel mai mare proiect de modernizare și introducere rețele apă și canal riscă să fie blocat la Cisnădie. După ce firma APĂ CANAL SA Sibiu, beneficiarul proiectului a desfășurat 3 licitații pentru a găsi un câștigător pentru acest segment, acum riscă să fie blocat proiectul. Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja a convocat, astăzi, la primărie, reprezentanții APĂ CANAL SA Sibiu și ai firmei STRABAG, executantul lucrării și a cerut să fie finalizate urgent lucrările pe cele patru mari străzi din Cisnădie. Până nu se vor finaliza, Primăria Cisnădie nu mai dă avize de săpătură pe alte străzi.


Oricine trece prin Cisnădie din luna iulie încoace are impresia că orașul a fost bombardat în război. Străzile principale ale orașului sunt săpate pentru modernizarea rețelei de apă și canal. Beneficiarul lucrării pe fonduri europene este APĂ CANAL SA Sbiu. Iar firma care le execută, după 3 licitații, este STRABAG.

Publicitate

Cisnădia, alături de Cisnădioara, Rășinari și Tocile sunt prinse într-un sector al proiectului finanțat din bani europeni pentru modernizarea rețelei de apă-canal în sudul județului Sibiu și Făgăraș.

Primarul Huja: Firma căpușă STRABAG

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja a răbufnit astăzi la ședința din Primărie cu reprezentanții APĂ CANAL SA, STRABAG și presa. El a criticat modul de lucru defectuos al firmei STRABAG la introducerea rețelei de apă.

Firma contractată de APĂ CANAL SA SIBIU a cerut avize de săpături pe străzile Țesătorilor, Șelimbărului, Măgurii și Lungă. Plus unul în zona pietonală din centru. Doar că lucrările demarate în iulie au început să treneze. Primarul Huja a declarat că a mers periodic pe teren, deși nu este lucrarea Primăriei Cisnădie. El a observat că la acest proiect nu lucrează NICIUN angajat al firmei STRABAG.

Huja a declarat astăzi că „firma căpușă STRABAG” a contractat lucrarea, dar a subcontractat la 10 firme. Acum au rămas 4, susține primarul. El spune că firmele au plecat în timpul contractelor. Mai mult, Huja acuză firma STRABAG că nu are NICIUN angajat în acest proiect, mai puțin șeful de proiect. Primarul susține că multe sectoare de drum au fost sparte și lucrările abandonate. Firma nu are materiale suficiente pentru a le monta. Dar continuă să sape prin subcontractori. „Nu se poate să câștigi licitație de milioane de euro și să nu ai un angajat pe șantier!” a spus Huja.

Reprezentanții STRABAG au ieșit din sală de la începutul ședinței

Cei doi reprezentanți ai firmei STRABAG prezenți în sala de ședințe, au plecat după 2 minute. În momentul când primarul Huja a început discursul și a spus „firma căpușă STRABAG”, cei doi s-au ridicat și au plecat.

VIDEO: Ședința de astăzi de la Primăria Cisnădie

Cei de la APĂ CANAL SA prezenți în sală au refuzat să se implice în discuție și au spus că vor veni cu un răspuns scris.

După plecarea din sală a reprezentanților STRABAG, Huja a criticat dur lucrările executate. El a mai afirmat că „cineva” susține această firmă în a câștiga contracte cu statul. Deși reclamații la adresa firmei a văzut că sunt în multe orașe din țară. „Asta trebuie să se audă la nivel național, că cineva îi susține pe acești oameni”.

Huja: Străzile din Cisnădie sunt blocate. Cetățenii sunt nemulțumiți

„De o lună și jumătate, strada Țesătorilor este blocată. Nu mai lucrează nimeni. Toată strada este blocată. Strada Măgurii, la fel. Strada Șelimbărului, la fel. Strada Lungă, la fel.” a declarat Huja. În centru, firma a scos piatra cubică acum o lună de zile pe 100 de metri. Apoi nu au mai făcut nimic. El spune că întârzierile firmei STRABAG la aceste lucrări afectează celelalte proiecte ale Primăriei Cisnădie.

Primăria a primit bani prin PNRR pentru modernizarea drumurilor, dar nu se pot apuca de lucrări, până nu termină STRABAG lucrările la rețeaua de apă.

Huja a spus că a luat decizia să se apuce Primăria Cisnădie să facă ordine și curățenie pe străzile respective cu cei de la Gospodăria Comunală. Deși nu este treaba Primăriei, Huja a spus că el nu mai suportă să vadă dezastrul lăsat de STRABAG.

Când a fost ITM, toți au fugit de la lucru. Pentru că lucrează la negru

Primarul Huja a dezvăluit că săptămâna trecută au fost în control inspectorii de la ITM vineri, luni și marți. Dar nu au găsit pe nimeni pe șantiere. Huja spune că toți angajații au dispărut în zilele respective. El suspectează că erau angajați la negru.

Huja a cerut expres celor de la APĂ CANAL SA ori să rezilieze contractul cu această firmă, ori să pună penalități și termene de execuție clare, cu repercursiuni prin contract. „Eu nu pot să las orașul acesta blocat peste iarnă, din cauza la acești nemernici”, a spus Huja.

Fără noi autorizații de săpătură

Primarul Huja a spus că retrage autorizația de săpătură pentru alte străzi și nu mai acordă aceste autorizații până cele 4 străzi din Cisnădie nu sunt finalizate. „Până nu gată Măgurii, Șelimbăr, Țesătorilor și Lungă nu mai sapă nimeni pe raza orașului Cisnădie 1 metru de săpătură” a declarat Huja.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Domnu’ Blaga, vedeți că Huja n-re finanțare PNRR pt reabilitare străzi! Are o coaja de asfalt, prin programul Anghel Saligny și anul acesta nu-i mai vin bani, că nu-s. Iar ce a asfaltat pe Șelimbărului nu i se decontează, deocamdată…De asta e nervos, că a dispus sparegerea străzilor și acum n-are bani să le asfalteze. A blocat orașul iar localnicii sunt nervoși! Așa că își joacă rolul și împroașcă cu noroi în alții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic