spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Drept la replică TURSIB: Firma neagă faptul că luni au lipsit autobuze de pe trasee

Știri din Județ

Publicitate

În urma articolului publicat luni, 16 octombrie, de ziarul SIBIU INDEPENDENT privitor la lipsa unor autobuze de pe traseu sau întârzieri mari în unele trasee, TURSIB a transmis un drept la replică prin care neagă aceste informații. Compania susține că într-adevăr a făcut un plan de reducere a curselor, dar acesta va fi aplicat abia după ce va fi aprobat în Consiliul Local Sibiu. Redăm mai jos dreptul la replică în forma trimisă de TURSIB:


In data de 16.10.2023 in publicatia dvs. au aparut o serie de informatii incorecte referitoare la planul de transport. Autorul articolului a afirmat faptul ca incepand de luni dimineata, Tursib “a redus 30 de autobuze de pe trasee” – o afirmatie incorecta si care poate duce la dezinformarea utilizatorilor transportului public.

Precizam faptul ca, asa cum am transmis catre dvs si in data de 13.10.2023, Tursib a prezentat Primariei Sibiu respectiv Consiliului Local o propunere de reorganizare a planului de transport pentru lunile noiembrie si decembrie 2023, care la acest moment trebuie sa treaca de procedurile legale de aprobare si care ar urma sa fie implementata (daca va fi aprobata) incepand cu 1 noiembrie 2023.

La acest moment planul de transport al Tursib este neschimbat, fiind afisat pe toate canalele de comunicare – site, aplicatia mobila, afisajele din statiile de autobuz, acesta fiind executat cu acelasi numar de autobuze. Referitor la traseul 2, din verificarile facute de noi cu ajutorul sistemului de monitorizare a flotei, rezulta ca in intervalul specificat de dumneavoastra in articol, existau pe traseu 9 autobuze care circulau in bucla.

In conditiile in care noul plan de transport va fi aprobat in cadrul sedintei Consiliului Local de la finalul lunii octombrie, acesta va putea fi implementat, urmand ca toate modificarile de programe sa fie promovate, asa cum sunt facute de fiecare data, pe toate canalele de comunicare utilizate de catre compania noastra, inclusiv in presa locala.

Planul de transport pe baza caruia s-a circulat si se circula si la momentul actual a fost extins / diversificat atat din punctul de vedere al itinerariilor cat si al frecventelor tinandu-se cont de solicitarile primite din partea publicului calator, pentru asigurarea unui nivel ridicat de calitate al transportului public local. Pe parcursul intregului an 2023 s-au facut demersuri continue pentru asigurarea numarului de conducatori auto, in vederea sustinerii acestui plan de transport.

Cu privire la bugetul de venituri si cheltuieli aprobat pentru anul 2023, acesta sustine cheltuielile aferente intregului an, inclusiv componenta de investitii, respectiv extinderea autobazei in zona industriala vest. Situatia cheltuielilor de natura salariala este generata de imposibilitatea transferului altor sume catre aceasta categorie, datorita restrictiilor legale aplicabile fondului salarial. Societatea noastra isi va respecta toate obligatiile legale privind plata orelor efectiv realizate de conducatorii auto.

Va rugam prin prezenta sa publicati acest drept la replica pentru a evita dezinformarea utilizatorilor transportului public.

Multumim.

Publicitate

4 COMENTARII

  1. Sunt din Sibiu, navetista din 2009 pana în prezent. Am abonament tot de atunci si circul cu autobuzul 1. Luni 16.10.2023 am stat în stația de pe Saguna, de la 8 pana la 8 și 25 min. Au venit 3 de 5, 3 de 10, 2 de 19, 11, și de elevi, doar autobuzul 1 nu. Și da, sunt zile când se sar orele de pe tabela afișată, mai ales la orele de vârf, atât dimineața cât și la amiaza, în jurul orei 16.

  2. Acum câteva zile am decis sa las mașina și să iau autobuzul (5 din Valea Aurie)la 7.11 dar stupoare nu a venit 😁🤫a trebuit să merg cu cel de la 7.20.fap ce a dus la întârzierea mea la serviciu…așa că ,,mai ușor cu pianul pe scări,, nu de alta dar va accidentați😜🫣🥲

  3. Nu mai departe decât alaltăieri, 17.10., era să pierd meciul România U21 vs Finlanda U21 , autobuzul 5 (17:28 , Calea Poplăcii) fiind așteptat de multă lume care dorea să ajungă la stadion, dar ….s-a pierdut pe drum ! Nu văd cum cei de la Tursib și-au extins „planul de călătorii”, poate făceau referire la destinațiile de vacanță.

  4. In stația Gladiolelor pe Traseu 1 …dimineața intre 7:30 – 8:00 sunt programate sa vina mai multe autobuze…problema nu e doar ca întârzie…ele lipsesc cu desăvârșire de pe traseu. Copiii întârzie la scoala pentru ca pur si simplu se sare peste anumite ore de plecare din lipsa de autobuze. Tocmai ce s-au învățat sa circule cu transportul in comun, acum ne gândim sa ii ducem din nou cu mașina. Ce nu au: șoferi? autobuze? Așa încurajează cetățenii sa folosească transportul in comun?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă