spot_img
11.4 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Vernisajul expoziției „Legendele Olimpului. Scena mitologică în Colecția de Gravură Italiană a Muzeului Național Brukenthal”

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 20 octombrie, ora 14:00, la Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Nr. 4, va avea loc vernisajul expoziției „Legendele Olimpului. Scena mitologică în Colecția de Gravură Italiană a Muzeului Național Brukenthal”,curatori Raluca-Georgiana Cobuz, Alexandra Postelnicu.

Publicitate

Valoroasa colecție de grafică italiană păstrată la Muzeul Național Brukenthal conține o diversitate considerabilă de gravuri cu teme mitologice. Acest compendiu iconografic cuprinde atât reprezentări ale unor scene specifice din literatura antică, cât și imagini ale divinităților individuale. Această caracteristică a conferit consistență ideii de a concepe un proiect bogat, având ca obiectiv principal, acela de a conduce vizitatorul și observatorul într-o călătorie prin istoria gravurilor, permițând, astfel, o revocare vie și vibrantă a mitului în sine, prin încântătoarea viziune artistică a celor mai mari pictori și gravori italieni care s-au remarcat în perioada cuprinsă între secolele al XV-lea și al XIX-lea, prezenți în colecția muzeului.

Numele lui Carlo Cesio, Domenico Cunego, Giuseppe Sforza Perini, Camillo Tinti, Giovanni Volpato, Giovanni Battista Tiepolo și Giuseppe Rosaspina răsună cu o faimă consolidată, iar prin creațiile lor ne aventurăm pe un traseu ce ne permite să redescoperim bogata moștenire a picturii italiene, călcând pe urmele de neșters lăsate de eminentele figuri ale lui Raffaello, Pietro da Cortona, Domenichino, Francesco Albani, Polidoro și Palma il Giovane.


Titlul expoziției: Legendele Olimpului. Scena mitologică în Colecția de Gravură Italiană a Muzeului Național Brukenthal

Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Nr. 4, Sibiu

Durata: 20 octombrie – 26 noiembrie 2023

Curatori: Raluca-Georgiana Cobuz, Alexandra Postelnicu

Vernisaj: Vineri, 20 octombrie, ora 14:00

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer