spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Crucea Roșie Sibiu: Luna octombrie a demarat proiectul ”Prim Ajutor în Școli”

Știri din Județ

Publicitate

La Crucea Roșie Filiala Sibiu, toamna a început cu un proiect extrem de important pentru întreaga comunitate sibiană: cursuri de prim ajutor în școli.

Publicitate

După ce câteva mii de elevi din întreg județul Sibiu au beneficiat de-a lungul timpului de demonstrații gratuite de prim ajutor oferite de Crucea Roșie Sibiu, acum a venit rândul profesorilor și a personalului non didactic să dobândească cunoștințe de prim ajutor premedical.

”Este un proiect inițiat în luna iunie alături de Sebastian Sebu, Subprefectul Județului Sibiu.

Ne bucurăm foarte mult că Primăria Municipiului Sibiu cofinanțează acest proiect cu suma de 28.000 de ron pentru a acoperi 14 grupe, incluzând astfel reprezentanți ai tuturor unitățiilor de învățământ din municipiul Sibiu.” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu. 

Până acum au participat 34 de persoane la acest curs care se desfășoară la Sala Transilvania, urmând ca până la finalul lunii martie 2024, un total de 200 de persoane din cadrul unitățiilor de învățământ din Municipiul Sibiu, să beneficieze în continuare de acest curs de prim ajutor premedical. 

La conferința de presă de azi, au pariticpat:

 

• Sebastian Sebu, Subprefectul Județului Sibiu pentru ca alături de Domnia Sa am inițiat acest proiect și a finanțat din surse proprii primele 2 serii din acest proiect, curs dedicat profesorilor din Alțâna și a celor de la Liceul Carol I,

 

• Raluca Morar, Directorul Crucii Roși Sibiu

• Marius Emilian Novac, Inspectorul General Școlar al Județului Sibiu,

• Daniela Munteanu, inspector școlar, ne ajută cu componența grupelor care participă la curs,

 

• Alin Secetă, Directorul Sălii Transilvania, în calitatea sa de reprezentant al Consiliului Județean Sibiu. 

• Rodica Vâcă, instructor prim ajutor Crucea Roșie Sibiu

”Mulțumim Primăriei Municipiului Sibiu pentru finanțarea acestui proiect dar și celor doi frați, David si Daria Geamănu, care și-au donat bursele pentru a asigura și ei finanțarea unei grupe care va participa la cursul de prim ajutor în școli. 

Donația celor doi frați, elevi ai Colegiului ”Gheorghe Lazăr” va asigura finanțarea unei grupe speciale, formate din personalul a două unități de educație incluziva și a reprezentanților de la Palatul Copiilor” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu

Sursa foto: captură transmisiune live Sibiul în Imagini
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer