spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Protestul taximetriștilor sibieni a blocat, din nou, tot orașul

Știri din Județ

Publicitate

Dacă aveți treabă prin orașul Sibiu, între orele 11-13, mai bine amânați! Peste 200 de taximetriști protestează împotriva transportului alternativ. Pentru că aceștia se deplasează cu aproximativ 5 km/h, s-au format deja blocaje rutiere.


Șoferii de taxi cer abrogarea Ordonanței nr. 49/2019 și a Legii 204/2019 și sunt nemulțumiți de faptul că ei nu au voie să practice tarif dinamic, adică să-l modifice în funcție de oră, anotimp sau stare atmosferică. Ori e ploaie ori senin, este același tarif. În schimb, la transportul alternativ, tariful variază în funcție de toate aceste aspecte. Taximetriștii sunt de acord că în orice domeniu trebuie să existe concurență, pentru că astfel se ridică ștacheta calității însă din cauza concurenței neloiale, aceștia au declarat faptul că au ajuns să muncească zi și noapte pe bani puțini.

Pe cealaltă parte, șoferii de Uber și Bolt au declarat pentru ziarul Sibiu Independent, faptul că respectă exact legislația în vigoare. Aceștia cred într-o piață liberă, oferind servicii premium de transport. Au mașini bune, curate și dotate cu aer condiționat. Datorită aplicației, aceștia refuză rar comenzi și primesc exact prețul calculat automat. Cei mai mulți clienți ai transportului alternativ s-au lovit cel puțin o dată de refuzul taximetriștilor de ai transporta pe distanțe mici sau impunerea unor tarife mult mai mari decât cel standard per kilometru. Aceștia au mai declarat că au casă de marcat pentru plățile cash și plătesc taxe la stat, la CAS și CASS.

Traseul urmat de taximetriști a început de pe Ștefan cel Mare și a continuat pe strada Semaforului, strada Vasile Milea, strada Moldoveanu, strada Bâlea, Bulevardul Corneliu Coposu, Piața Unirii, până pe strada Andrei Șaguna, în zona Prefecturii.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă