Filmul Mrs Buică – un documentar impertinent de Eugene Buica, va fi prezentat in premiera la Sibiu, in cadrul ASTRA FILM, joi 19 octombrie, orele 17.30 la Promenada Mall – CINE Gold 6 si sâmbătă, 21 OCTOMBRIE, ora 16.30, la ASTRA FILM CINEMA. Proiectia va fi urmată de un Q&A, la care va participa autorul filmului, Eugene Buica.
Eugene Buica (n. 16 mai 1963) este un actor, scriitor, regizor, producător și profesor de actorie român. El este cel mai bine cunoscut pentru că a fondat o școală internațională de actorie numită „The Acting Corps”. Acting Corps avea sediul în North Hollywood și era considerată una dintre cele mai bune școli de actorie din Los Angeles și nu numai. Acting Corps a fost primul „conservator de actorie pe termen scurt”, unde actorii se pregateau timp de un an și exersau, punand laolalta/ adunand toate calitatile necesare pentru a avea o carieră de actorie. Buica, in calitate de de director artistic, impreuna cu membrii facultății sale, au pregătit 4700 de actori între 2001 și 2018.
Si-a început viața artistica la vârsta de 5 ani, învățând să cânte la vioară la Școala de Muzică George Enescu din București. După ce, împreună cu părinții săi, a fugit de comunism și a ajuns în America la vârsta de 10 ani, a continuat să studieze vioara în timp ce mergea la liceul de elită Stuyvesant din Manhattan. Au urmat aooi studiile la The Neighborhood Playhouse School of Theatre din New York City, unde a studiat cu legendarul Sanford Meisner. În 1990, s-a mutat de la New York la Los Angeles.
Eugene Buica a jucat în peste 50 de piese de teatru, filme, emisiuni de televiziune și reclame. Aparițiile notabile pe scenă includ The Sound of Music pe Broadway, Coriolanus la Teatrul McCarter din Princeton și The Swan la Lincoln Center din Manhattan. Printre filme se numără Glass Necktie, The Group, Merchants of Venus, Float și, cel mai recent, Jolt (cu Kate Beckingsale). Rolurile in televiziune includ ER, Goode Behavior, Days of Our Lives și Becker.
Dragostea lui pentru actorie a dus la a predea actorie din 1990și 2001 multor tineri, dintre care unii aveau să devină celebrități. În 2001, Buica și-a început propria școală de actorie, numită The Acting Corps.
Filosofia The Acting Corps era simplă – antrenează-te/repeta din greu în fiecare zi, învață tehnică de actorie utilă, in timp ce ai un loc de muncă. Buica a pregătit actori atât în abordarea actoriei Sanford Meisner, cât și în cea a lui Michael Cehov, creând o tehnică unică, bazată pe acțiune, care permite actorului nu numai să trăiască momentul, ci și să facă acest lucru cu obiective puternice, impregnandu-l cu acea stare. Tehnica sa s-a dovedit a fi de succes – peste 2200 de actori au continuat să profeseze, la nivel profesionist, după ce au învățat la The Acting Corps.
De asemenea, Buica a predat la nivel internațional la universități din Sydney, Quebec, Vancouver, Berlin, Beijing, Xian, Chengdu și la UNATC din orasul natal, capitala Romaniei.
În 2019, Buica s-a mutat înapoi în București, România, unde a dezvoltat o show TV numită „Românul”, pe care a scris-o, produs-o și in care a jucat. În 2022, Buica a încheiat postproducția unui lungmetraj/documentar despre familie, pe care a scris și regizat. Acesta se numește „Dna. Buica”.