spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Deputatul USR Dan Barna, mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul USR Dan Barna, vicepreședinte USR a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române:


Armata României – eroism și punte între generații

Eroismul și lupta pentru libertate și țară a militarilor români sunt, pe lângă sacrificiu și curaj, fiecare în parte o misiune și o poveste de spus și transmis mai departe din generație în generație.

Azi, cu emoție și admirație, am fost martori alături de veteranii de război prezenți la Mormântul Ostașului Necunoscut, în Parcul „Carol I”, la jurământul militar al studenților Academiei Tehnice Militare ,,Ferdinand I” și ai Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Acești tineri și-au asumat legământul pentru România, de ziua Armatei, o zi de recunoștință față de eroismul înaintașilor noștri.

Același jurământ, legământ pe care veteranii Armatei îl au adânc impregnat în suflet.

M-am bucurat să îl revăd la ceremonie, ca de fiecare dată, pe veteranul de război, generalul de flotilă aeriană (rtr.) Stănescu, 93 ani, cu care am stat de vorbă câteva minute și regăsind în vorbele lui încurajări și încredere.

Dincolo de ziua ei, Armata României merită respectul nostru în fiecare zi. Le mulțumesc.

La ceremonia de la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, unde am participat de asemenea, o bunică povestea nepotului că militarii ne apără de dușmani sub simbolul României, tricolorul. Patriotism de la bunici, la nepoți pe punțile generațiilor ai căror copii de azi depun, emoționant, flori la monumentul eroilor.

La mulți ani întregii Armate Române!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă