spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu a plătit 6,3 milioane de euro pentru Fabrica de Cultură

Știri din Județ

Publicitate

CITR, compania de insolvență care valorifică activele firmei Construcții SA din Sibiu, a anunțat astăzi că a finalizat tranzacția pentru hala intitulată „Fabrica de Cultură”. Aceasta a fost vândută Primăriei Sibiu pentru 5,29 milioane euro plus TVA, adică aproape 6,3 milioane euro.

Publicitate

Construcții SA (fosta ICMJ) era o firmă prosperă pe vremea când Klaus Iohannis era primar al Sibiului. Avea multiple contracte cu Primăria Sibiu și nu numai. Apoi a început să decadă. În ultimii ani a ajuns să i se scoată activele la vânzare.

O hală a fabricii Construcții SA de pe strada Triajului din Sibiu era folosită de câțiva ani de Teatrul Radu Stanca, instituție subordonată Primăriei Sibiu. Pentru folosință, teatrul plătea chirie lunară și a făcut și multiple investiții.

Odată achiziționată acum de Primăria Sibiu, hala va beneficia de multe alte investiții, pe care directorul TNRS, Constantin Chiriac, deja le are în proiecte făcute de specialiști.

Un proiect de arhitectură de reconversie, premiat la FITS în 2017, arăta că erau necesare 6,5 milioane euro la vremea respectivă pentru reconversia totală a spațiului într-unul propice artelor spectacolului. Aceștia bani nu includ suma de achiziție a locației. Teatrul Radu Stanca a plătit aproape 8 ani de zile chirie pe locație. Unele modernizări au fost făcute inițial la spațiu de Construcții SA, altele de Teatrul Radu Stanca. Chiria încasată era de puțin peste 500.000 de lei pe an. Plătită tot de Primăria Sibiu prin Teatrul Radu Stanca.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer