spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Secțiile de cardiologie ale Spitalului Județean Sibiu au fost relocate în spațiile modernizate

Știri din Județ

Publicitate

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu informează cetățenii județului că SCJU Sibiu a finalizat procesul de relocare temporară a Secțiilor Clinice Cardiologie I și II ale unității sanitare la etajul III al pavilionului materno -infantil, în spațiile recent modernizate. Secțiile își vor desfășura activitatea în aceste spații pe perioada în care în locația anterioară, situată la etajul I, se vor desfășura lucrări de reabilitare. Cabinetul de urgențe cardiologie va continua să funcționeze, deocamdată, în vechea locație, de la etajul 1 al blocului materno – infantil.


Reamintim că în spațiile de la etajul III unde își vor desfășura activitatea secțiile de cardiologie s-au desfășurat lucrări complexe de reabilitare și eficientizare energetică, care au dus la creșterea considerabilă a gradului de confort pentru pacienții spitalizați și care oferă condiții propice desfășurării unui act medical de calitate.  Informații complete despre lucrările efectuate găsiți aici.

              

În urma relocării, Secția Clinică Cardiologie I va dispune în noile spații de la etajul III de 30 de paturi în 8 saloane:  7 saloane cu 4 paturi și un salon cu 2 paturi.

              

Secția Cardiologie I mai dispune de un nr de 12 paturi pentru Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni (TIC) care este în curs de relocare în spațiile special amenajate la parterul blocului – materno infantil precum și de 6 paturi de cardiologie intervențională care sunt localizate în cadrul CVASIC.

Secția Clinică Cardiologie II dispune în noile spații de la etajul 3 de un număr de 14 paturi în 4 saloane: 3 saloane cu 4 paturi și un salon cu două paturi.

Saloanele din spațiile renovate unde au fost relocate temporar cele două secții sunt dotate cu console/prize de oxigen și aspirație, lavoar cu apă caldă și rece, climatizare automatizată, sistem „nurse call” – care  permite apelarea individuală a asistentelor medicale de către pacienți, instalații de detectare-semnalizare incendiu și geamuri termopan.

De asemenea, în spațiile modernizate se regăsesc cabinete pentru medici și asistenți, grupuri sanitare pentru pacienți și personal precum și spații de depozitare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă