spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Mită la Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Bani și produse primite de către un medic șef

Știri din Județ

Publicitate

Un medic șef din cadrul Spitalului de Psihiatrie Sibiu este acuzat că a primit mită sub formă de bani și produse ne / alimentare.


Conform procurorilor, medicul șef este suspect într-un dosar penal, cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită. Acesta ar fi primit în perioada februarie-iulie 2023, sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei precum şi produse alimentare şi nealimentare.

Comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 26 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii de pe raza municipiului Sibiu. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, infracţiuni constând în aceea că în perioada februarie-iulie 2023, medicul, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”, a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acordarea actului medical în domeniul psihiatric.

În prezent la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aduce emise de procuror.

Menţionăm că dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806.” transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă