spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Un pacient a fugit de la Psihiatrie și s-a plimbat, în halat, prin jumătate de Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Comunicat OFICIAL! Infirmierul de la Psihiatrie Sibiu era băut și i-au fost furate cheile

O situație îngrijorătoare s-a petrecut în luna decembrie a anului trecut, chiar la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Un pacient a fugit din unitate și s-a plimbat nestingherit pe mai multe străzi din oraș.


Breșa de securitate s-a petrecut în data de 6 decembrie 2023, atunci când pacientul a plecat pe ascuns din spital, fiind îmbrăcat doar în pijamale și într-un halat. Acesta a cutreierat inițial malurile râului Cibin, iar mai apoi, a ajuns tocmai pe strada Rahovei din municipiu.

Sursele Sibiu Independent din cadrul Spitalului de Psihiatrie, ce au dorit să își păstreze anonimatul, au declarat faptul că, din cauza unui infirmier care se afla la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, ar fi adormit și astfel, pacientul i-ar fi furat cheile și a fugit din spital. Aceleași surse au mai declarat faptul că, medicul de gardă, aflând de grozăvia infirmierului, l-a testat alcoolscopic cu ajutorul etilotestului existent în unitatea spitalicească, rezultatul fiind de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Situația nu este deloc nouă, același angajat fiind depistat și în trecut băut la serviciu, etilotestul indicând 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoritățile sibiene intră în alertă!

Alarma s-a dat în cursul serii, în jurul orei 20:20, atunci când cineva a semnalat la 112 faptul că o persoană îmbrăcată în halat se plimbă haotic pe lângă râul Cibin. Alertate, autoritățile sibiene au trimis în teren un echipaj de jandarmi. Însă aceștia nu l-au mai găsit în zona râului. Abia după aproximativ 2 ore și jumătate, în jurul orei 22:40, bărbatul a fost reperat pe strada Rahovei din municipiul Sibiu. În sprijin a fost solicitat un echipaj medical care l-a transportat în siguranță la Spitalul de Psihiatrie.

Am cerut confirmări suplimentare directorului Spitalului de Psihiatrie „Doctor Gheorghe Preda” din Sibiu și am primit asigurări că în cursul zilei de mâine ne vor fi furnizate informațiile solicitate.

„La data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 20.20, prin apel 112, o persoană a sesizat IPJ Sibiu cu privire la faptul că a observat un bărbat îmbrăcat într-un halat plimbându-se pe malul râului Cibin,, în zona străzii Viitorului din municipiul Sibiu. Intervenția a fost preluată de echipajul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.” au transmis reprezentanții IPJ SIBIU

„La data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 20.20, printr-un apel 112 o persoană a sesizat faptul că a observat pe stradă un bărbat îmbrăcat într-un halat și pijamale, în zona cartierului Reșița din municipiul Sibiu. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat imediat la fața locului, fără a găsi persoana în cauză.. Astfel, zona de căutare a fost extinsă, iar în urma verificărilor efectuate, bărbatul a fost depistat de jandarmi pe strada Rahovei, din municipiul Sibiu. Întrucât existau informații cu privire la faptul că bărbatul ar fi plecat în aceeași seară dintr-o unitate spitalicească din municipiul Sibiu fără acordul medicilor, jandarmii au solicitat sprijinul unui echipaj medical și l-au transportat în siguranță la unitatea medicală.” au transmis reprezentanții Jandarmeriei Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă