spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Corupție la Mediaș – Emiteau acte false de handicap

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de astăzi, au fost realizate mai multe percheziții pe raza municipiului Mediaș, dar și în Orăștie. Mai multe persoane sunt acuzate de acte de corupție.


Concret, conform procurorilor, un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş ar fi luat sume de bani, dar și produse alimentare ca mită. Astfel, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei. În schimb, aceștia favorizau emiterea unor acte pentru obținerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie. 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

În data de 30 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, se efectuează percheziţii la trei locaţii de pe raza municipiului Mediaş şi respectiv Orăştie. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş.

 În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000. Infracţiunile constau în aceea că în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie. 

În cursul zilei de astăzi se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă