spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024

Știri din Județ

Publicitate

A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024. În acest sens, anul viitor vor fi organizate la sediul instituției, în țară și străinătate peste 100 de evenimente culturale.

Publicitate

Alexandru Constantin Chituță a declarat: „Comisia internă a Muzeului a analizat proiectele expoziționale depuse și pentru anul viitor avem peste 50 de expoziții la sediile muzeelor noastre din Sibiu. De la expoziții cu lucrări din patrimoniu până la expoziții de artă contemporană. Vom avea expoziții de artă, istorie, istorie naturală, cinegetic, cartografie, medalii, piese de tezaur dar și colaborări externe și noile piese din donațiile recente. Pe lângă aceste expoziții vom avea și evenimente conexe cum ar fi concerte, lansări de carte, simpozioane, conferințe și alte activități.

Un rol important îl vom acorda cercetării patrimoniului instituției noastre și SCAF – Festivalului Internațional de Artă Contemporană. De asemenea continuăm seria Axele Culturale Brukenthal care a fost dezvoltată și vom avea colaborări cu muzee din țară și străinătate și colecționari privați. De asemenea, vom avea un sezon expozițional în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS.

În momentul de față Muzeul Național Brukenthal are cele mai multe contracte de parteneriat și expoziții în țara noastră. De la Iași la Oradea, de la Cluj Napoca la Suceava, Baia Mare, Bistrița, Slatina, Vaslui, București, Bușteni, Muzeul Național Brukenthal este prezent. Este un lucru care presupune un anumit efort dar este o datorie și o misiune la care ne-am obligat.

Așadar, anul 2024 are semne foarte bune! Vom avea câteva surprize spectaculoase ce vor rezulta din diferite colaborări dar și a unor expoziții ce vor fi realizate în premieră în țara noastră.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu