spot_img
17.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate, PROTESTEAZĂ

Știri din Județ

Publicitate

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate au declanșat joi, 2 noiembrie 2023, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018, au anunţat sindicaliştii. În urma acestei decizii activitatea de relaţii cu publicul va fi grav perturbată. Funcționarii Casei nu mai răspund fizic solicitărilor sibienilor, ci doar online sau telefonic.

Publicitate

”Nu am cerut rectificări bugetare! Resursele financiare necesare salariilor noastre sunt insignifiante și se regăsesc deja în bugetul CNAS datorită economiilor făcute la fondul de salarii pe parcursul acestui an. Atragem încă o dată atenția că, în ultimii 4 ani, prin plecări voluntare, această instituție a pierdut peste 25% din totalul salariaților din motive de politică salarială. Avem nevoie de o soluție juridică pentru a putea plăti salarii corecte lucrătorilor din CNAS, CASMB, CAS județene și OPSNAJ”, se arată în comunicatul citat.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este una dintre instituțiile bugetare cu cel mai mare buget anual. În 2022, CNAS a avut venituri de 51 de miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro. De modul în care împarte taxele plătite de contribuabili depinde finanțarea spitalelor de stat și private din România, informează G4media.ro.

Foto reprezentativa: ARHIVA Sibiu Independent

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri