spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Lansare de carte la Sibiu: „Călătorie într-o fotografie” a jurnalistei Dia Radu

Știri din Județ

Publicitate

Editura Nemira și Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu vă invită pe 6 noiembrie, ora 18:00, la lansarea cărții „Călătorie într-o fotografie” a jurnalistei Dia Radu.

Publicitate

Apărută în colecția Yorick și ilustrată de fotografa Andreea Mitran, cartea Diei Radu este, înainte de toate, rezultatul unui pariu jurnalistic. Ar putea oare o simplă fotografie de arhivă a celor intervievați să scoată la iveală lucrurile care îi frământă, ceva din consistența viselor și a obsesiilor care îi bântuie? Ar putea fi ea o cale de înțelegere a vieții și a căutărilor lor? 16 personalități de primă linie ale lumii culturale de azi încearcă să dea un răspuns.

 „Am oprit între copertele ei 16 interviuri: 16 moduri de a fi, 16 ferestre spre peisaje cu totul diferite, 16 călătorii pentru care nu aveți nevoie nici de bagaj, nici de bilet. Sunt 16 scriitori, muzicieni, regizori, plasticieni, alături de care am petrecut ore și care mi-au oferit fiecare o cheie spre părți mai puțin cunoscute din viețile lor.” (Dia Radu)

Volumul cuprinde dialoguri cu Andrei Șerban, Svetlana Cârstean, Mircia Dumitrescu, Veronica D. Niculescu, Dan Grigore, Matei Vișniec, Olga Morărescu Mărginean, Mircea Cărtărescu, Bogdan Mirică, Filip Florian, Gabriela Adameșteanu, Mircea Dinescu, Monica Pillat, Răzvan Voiculescu, Ștefan Agopian, Marin Mălaicu-Hondrari.

Lansarea cărții va avea loc luni, 6 noiembrie 2023, ora 18:00, în prezența autoarei și a prozatorului Marin Mălaicu-Hondrari și va fi moderată de poetul și criticul sibian Radu Vancu.

Despre autoare

Dia Radu a lucrat ca documentarist cu presa franceză și a publicat reportaje și cronici în revista Esquire. Fandează ocazional în platourile TVR Cultural și, de aproape un sfert de secol, este reporter și editor cultural la revista Formula As. În 2021, a pus pe picioare www.divanulimaginar.ro, o platformă de  jurnalism independent, care radiografiază în dialog lumea culturală de azi.

Este autoarea volumelor Lumea în Si Bemol. Dan Grigore de vorbă cu Dia Radu, apărut în 2016 la Editura Polirom, și Divanul Imaginar. Lumea românească în 18 interviuri, apărut în 2017 la Editura Trei. Este absolventă de Litere. Crede în scrisul frumos, în nemurirea sufletului și-n transele electro. Îi plac oamenii, visează la insulele îndepărtate și n-are pisică.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)