spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

ITM Sibiu: Controale la angajatorii care desfăşoară activităţi dedepozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 28.08-31.10.2023 s-a desfăşurat la nivel naţional Campania pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor de către angajatorii care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL – cod CAEN 4671 și cod CAEN 4730 (comerț cu ridicata și amănuntul al combustibililor lichizi și gazoși, produselor derivate penru autovehicule în magazine specializate).


Obiectivul principal al acțiunii de control a fost diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatori.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlaţi un număr de 52 angajatori care își desfășoară activitatea în județul Sibiu. Au fost identificate 97 de abateri de la prevederile legale în domeniu, pentru care au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale – 94 de tip avertisment și 3 amenzi în valoare de 12.500 lei. Pentru pericol grav și iminent de accidentare a fost oprit din funcțiune un echipament de muncă – stație distribuție GPL – pentru lipsa certificatului ”in situ”.

Principalele neconformități în domeniul securității și sănătății în muncă se referă la: neidentificarea tuturor zonelor cu risc ridicat și specific din cadrul stațiilor de distribuție a carburanților; lipsa autorizării interne pentru operatorii de umplere a recipentelor GPL și a operatorilor SKID; lipsă semnalizare de securitate și sănătate în muncă la locurile de muncă unde pot apărea atmosfere potențial explozive (guri de descărcare, aerisire, pompe de distribuție, instalație monobloc de tip SKID); lipsă asigurare împoriva accesului neautorizat la capacele de la gurile de descărcare; neasigurarea unei instruiri adecvate pentru toţi lucrătorii.

În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 56 de operatori economici. În urma acestor controale, au fost aplicate 1 amendă în cuantum de 20,000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în REVISAL în termenul legal și 4 amenzi în cuantum de 9,000 lei pentru nerespectarea de către angajatori a prevederilor privind timpul de muncă.

De asemenea, au fost aplicate și 14 avertismente scrise și au fost dispuse 47 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Printre principalele nereguli s-au numărat nerepartizarea timpului de lucru în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, neacordarea drepturilor salariale, și neevidențierea tuturor orelor de muncă în foile colective de prezență.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă